Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Ellopták egy magyar olimpikon aranyérmét

10perc.hu
2024. 09. 13.
Ellopták egy magyar olimpikon aranyérmét

Az 1988-as szöuli olimpia aranyérmét, amelyet Csongrádi László, a magyar kardcsapat volt tagja nyert, eltulajdonították.

Kovács Tamás, az 1988-as Szöulban olimpiai bajnok magyar kardcsapat kapitánya, a Facebookon osztotta meg az aggasztó hírt, miszerint egykori tanítványát, Csongrádi Lászlót, a szovjetek elleni döntő mérkőzés hősét meglopták. Kedden késő este tolvajok törtek be Csongrádi házába, és elvitték az olimpiai aranyérmet, amely az egyik legfontosabb emléke volt az életében - közölte a Telex.

Csongrádi, aki csereként lépett pályára a szovjetek ellen, kiemelkedő teljesítményével, 5-3-ra győzte le Mindirgaszovot, jelentős mértékben hozzájárulva a magyar kardcsapat győzelméhez, amely 4-8-as hátrányból végül 8-8-ra egyenlített. Az olimpiai aranyérmet a szabályok szerint a találatarány döntötte el, így Magyarország nyerte el az aranyat. Azóta a kardcsapat nem szerzett újabb olimpiai aranyérmet.

A 65 éves Csongrádi pályafutását az Újpestben kezdte, ahol sportkarrierje kiteljesedett, jelenleg pedig Vácon edzősködik, korábban Ausztriában dolgozott.


Főkép forrása:
Kovács Tamás (Facebook)
Címkék:
#Olimpia

További cikkek