Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Németország-Magyarország: A Nemzetek Ligája nyitómeccse Düsseldorfban

10perc.hu/MTI
2024. 09. 06.
Németország-Magyarország: A Nemzetek Ligája nyitómeccse Düsseldorfban

Szombaton kezdődik a Nemzetek Ligája: Magyarország Düsseldorfban néz szembe az átalakuló Németországgal. A mérkőzés 20:45-kor kezdődik.

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton kezdi meg szereplését a Nemzetek Ligája 2024/2025-ös kiírásában, amelyben az A divízió 3. csoportjának első fordulójában komoly erőpróba vár rá Düsseldorfban, az átalakuló német csapat ellen.

Marco Rossi szövetségi kapitány hangsúlyozta, hogy az NL fontos sorozat, mivel meghatározza, hogy a magyar csapatot milyen kalapból sorsolják a jövő évi világbajnoki selejtezőkre. Nagy előnynek nevezte, hogy a magyarok a legmagasabb divízióban szerepelnek, mert a C-ből nem lenne esély kedvező selejtezős sorsolásra.

Rossi öt újoncot hívott be a keretbe, akik mind a magyar bajnokságban játszanak. Szerdán azonban a paksi Vas Gábor megsérült, és csütörtökön elhagyta a csapatot.

A németeknél is változások történtek: Toni Kroos, Manuel Neuer, Ilkay Gündogan és Thomas Müller már nem tagjai a Nationalelfnek. Julian Nagelsmann szövetségi kapitány az 91-szeres válogatott Joshua Kimmichet nevezte ki csapatkapitánynak, és a 37 éves Marc-André ter Stegen fogja védeni a kaput.

A két csapat az NL előző kiírásában is azonos csoportban szerepelt. Budapesten 1-1-es döntetlent játszottak, idegenben Magyarország Szalai Ádám sarkazós góljával nyert. A nyári Európa-bajnokságon is találkoztak, akkor Németország 2-0-ra győzött.

A szombati találkozót követően Eindhovenben Hollandia Bosznia-Hercegovinát látja vendégül. A négyes első és második helyezettje a jövő márciusi, oda-visszavágós negyeddöntőbe jut, míg a harmadik osztályozóra kényszerül, és a negyedik kiesik a másodosztályba.

Marco Rossi kiemelte, hogy a Nemzetek Ligája közvetetten befolyásolja a 2026-os vb-selejtezőt. A csoportgyőztesek közül négy pótselejtezős helyet osztanak ki azoknak, akik nem végeznek a közvetlen kijutást jelentő első vagy a pótselejtezőt érő második helyen.

A magyar csapatnak tehát nemcsak a bosnyákokat, hanem a papírforma szerint esélyesebb németeket és hollandokat is maga mögé kellene utasítania. A Németország-Magyarország mérkőzés szombaton 20:45-kor kezdődik, és a francia Clément Turpin vezeti.

Főkép forrása:
MSZL - Magyar Labdarúgó Szövetség Facebook oldala
Címkék:
#Labdarúgás

További cikkek