Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Meglepetést hoztak magukkal az idei Aranylabda-jelölések

10perc.hu
2024. 09. 05.
Meglepetést hoztak magukkal az idei Aranylabda-jelölések

Az idei Aranylabda-jelölések történelmi fordulópontot jelentenek, hiszen 2003 óta először maradt ki Lionel Messi és Cristiano Ronaldo a jelöltek közül,.

Az idei Aranylabda-jelöltek kihirdetése történelmi jelentőségű a futball világában, hiszen először fordult elő 2003 óta, hogy sem Lionel Messi, sem Cristiano Ronaldo nem került fel a jelöltek listájára. Ez komoly fordulópontot jelent, mivel mindkét játékos hosszú időn keresztül dominálta a futball legnagyobb egyéni elismerésének számító díjat - közölte a Telex.

Cristiano Ronaldo először 2004-ben került fel a jelöltek közé, és azóta folyamatosan jelen volt, kivéve a tavalyi évet, amikor szintén kimaradt a harmincas listáról. Lionel Messi pedig 2006-tól volt állandó résztvevője az Aranylabda esélyeseinek, ezzel számos alkalommal megnyerve a díjat, legutóbb 2021-ben.

Az idei évben azonban más nevek kerültek előtérbe. A legnagyobb esélyesként három játékost emlegetnek a szakértők: Vinícius Junior, a Real Madrid brazil válogatott játékosa, aki az elmúlt években lenyűgöző formában játszott, Jude Bellingham, az angol középpályás, aki szintén a Real Madridban bizonyít, valamint Rodri, a spanyol válogatott és a Manchester City futballistája, aki szintén kulcsszereplővé vált a klubjában. Az esélylatolgatások szerint közöttük fog eldőlni az idei Aranylabda sorsa.

Itt olvasható a teljes jelölti lista:




Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Labdarúgás

További cikkek