Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Kutyával szagoltatják ki az ágyi poloskákat a dél-koreaiak

10perc.hu
2024. 08. 13.
Kutyával szagoltatják ki az ágyi poloskákat a dél-koreaiak

Extra intézkedésekkel akadályozzák meg az ágyi poloskák terjedését a dél-koreaiak az Olimpia után.

A párizsi olimpia lezárult, de Dél-Korea már előrelátó lépéseket tett a lehetséges ágyi poloska invázió megelőzésére. Az ország speciális kiképzett kutyát alkalmaz, hogy ellenőrizze a Párizsból érkező utazókat, elkerülve a rovarok bejutását és elterjedését - írta meg a Liner.

A párizsi olimpia, melynek egyik főszereplője Tom Cruise volt, sikeresen lezárult. Most azonban minden figyelem Los Angelesre irányul, ahol 2028-ban rendezik meg a következő ötkarikás játékokat. Eközben Dél-Korea különleges intézkedéseket vezetett be az ágyi poloskák megelőzésére, amelyek problémát jelentettek a francia fővárosban az olimpia idején.

A dél-koreai hatóságok egy speciális kutyát, Ceco-t, egy kétéves beagle-t alkalmaznak az ágyi poloskák kiszűrésére. Ceco a Dél-Korea legnagyobb repterén teljesít szolgálatot, ahol a napi szintű ellenőrzés során képes két perc alatt átvizsgálni egy teljes szállodai szobát, azonosítva a rovarokat. Ez a lépés a rovarok bejutásának kockázatát csökkenti, miután Párizsban 2023-ban jelentős problémát okoztak a poloskák.

A párizsi hatóságok tavalyi erőfeszítéseik ellenére nem tudták teljesen megszüntetni a poloska problémát, amely az otthonokban, mozikban, kórházakban és vonatokon is jelentkezett. A Sky News jelentése szerint a hatóságok kampányt folytattak az esetleges fertőzések felszámolására, tartva attól, hogy a problémák tönkretehetik az olimpiai rendezvényt. Dél-Korea ezért mindenre kiterjedő intézkedéseket hozott, hogy megakadályozza a poloska inváziót. A Párizsból közvetlenül érkező járatokat a szokásos havi egyszeri fertőtlenítés helyett heti rendszerességgel fertőtlenítik, és a repülőtéri karanténszolgálat is készen áll arra, hogy szükség esetén gyorsan reagáljon. Ceco munkáját egészen szeptember 8-ig folytatják a repülőtéren, biztosítva, hogy az ország védve legyen a lehetséges poloska fertőzésektől.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Olimpia

További cikkek