Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Losonczi Dávid jótékony célra ajánlja fel az ötödik helyért járó 15 milliós jutalmát

10perc.hu
2024. 08. 09.
Losonczi Dávid jótékony célra ajánlja fel az ötödik helyért járó 15 milliós jutalmát

Losonczi Dávid, a 24 éves világbajnok birkózó, a legutóbbi olimpiai részvétele után újabb nagylelkű gesztussal hívta fel magára a figyelmet.

Annak ellenére, hogy nehézségekkel és csalódásokkal kellett szembenéznie a verseny során, úgy döntött, hogy az olimpiai ötödik helyéért járó 15,73 millió forintos jutalmát jótékony célokra ajánlja fel - számolt be a Telex.

A sportoló már korábban is bizonyította elkötelezettségét a jó ügyek iránt, amikor a világbajnoki aranyéremért kapott díját is hasonlóképpen felajánlotta. Losonczi Dávid számára a sport nem a pénzről, hanem a hazája és családja dicsőségének megszerzéséről szól.

„Sohasem a pénzért sportoltam” – hangsúlyozta, amikor a felajánlásról beszélt.

Losonczi elismerte, hogy az olimpiai szereplése nem alakult a várakozásoknak megfelelően, hiszen a bronzmérkőzésen alulmaradt, és nem sikerült érmet szereznie. Azonban ez nem befolyásolta elkötelezettségét az iránt, hogy visszaadjon a közösségnek, amely mindig támogatta őt.

„Láttam, hogy mindenki szurkolt nekem, várták, hogy visszavágjak, nem tudtam hazavinni a bronzot. Köszönöm Magyarországnak” 

– mondta Losonczi, kiemelve háláját és elkötelezettségét. Bár a jövőbeni olimpiai részvételéről még nem döntött, nagylelkű gesztusa újabb példája annak, hogy a sport iránti szenvedélyét és sikereit hogyan tudja a közösség javára fordítani.

Kövesd a legfrissebb olimpiai híreket sport rovatunkban!

Főkép forrása:
MTI/Czeglédi Zsolt
Címkék:
#Olimpia

További cikkek