Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Két férfi nyílt vízi úszónk is dobogón: Rasovszky Kristóf olimpia bajnok, Betlehem Dávid bronzérmes

10perc.hu
2024. 08. 09.
Két férfi nyílt vízi úszónk is dobogón: Rasovszky Kristóf olimpia bajnok, Betlehem Dávid bronzérmes

Felejthetetlen pillanatokkal ajándékozta meg a magyar szurkolókat Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid, két érmet hoznak haza a párizsi olimpiáról.

A párizsi olimpia nyíltvízi úszóversenyén hatalmas magyar siker született: Rasovszky Kristóf aranyérmet, míg Betlehem Dávid bronzérmet szerzett a férfi 10 kilométeres távon a Szajnában - írja a 24.hu. 

Ez az eredmény különösen kiemelkedő, hiszen először állhatott magyar versenyző a dobogó legfelső fokán ebben a sportágban az olimpiai játékokon.

Rasovszky Kristóf, aki a korábbi tokiói olimpián ezüstérmet szerzett, lenyűgöző teljesítményt nyújtott. Az első kilométer után átvette a vezetést, és a verseny hátralévő részében egyenletesen tartotta a pozícióját. Bár időnként a német Oliver Klemet közel került hozzá, Rasovszky végül fölényes győzelmet aratott, két másodperccel megelőzve üldözőjét. Ezzel a sikerével Rasovszky történelmet írt, mint az első férfi, aki magyar színekben olimpiai aranyérmet szerzett nyíltvízi úszásban.

Betlehem Dávid szintén kitűnő formában versenyzett. A fiatal úszó sokáig az élboly mögött helyezkedett el, de az utolsó két kilométeren elképesztő tempóra kapcsolt. Az olasz Domenico Acerenzával vívott küzdelme az utolsó métereken dőlt el, amikor Betlehem hihetetlen hajrával megszerezte a harmadik helyet. 


Főkép forrása:
MTI/Czeglédi Zsolt
Címkék:
#Olimpia

További cikkek