Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Csipes Tamara és Gazsó Alida ezüstérmes, míg Pupp és Fojt bronzérmes lett a párizsi olimpián

10perc.hu
2024. 08. 09.
Csipes Tamara és Gazsó Alida ezüstérmes, míg Pupp és Fojt bronzérmes lett a párizsi olimpián

Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra ezüstérmet, míg Pupp Noémi és Fojt Sára bronzérmet nyert a párizsi olimpia női kajak kettes 500 méteres döntőjében.


A női kajak kettesek 500 méteres döntőjében célfotó döntött az ezüst- és bronzérem sorsáról. A versenyen két magyar páros is érdekelt volt: Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra a hetes, míg Pupp Noémi és Fojt Sára a nyolcas pályán indultak - írta a HVG.

A rajtot Csipes és Gazsó kapta el jobban, és a táv közepére már a harmadik helyre küzdötték fel magukat. Az utolsó 250 méteren a német Röhlings, Jagsch párossal vívtak szoros küzdelmet az ezüstéremért, miközben Pupp és Fojt is remek hajrát mutatott. A célba érkezés után célfotó döntötte el, hogy Csipes és Gazsó lett az ezüstérmes, míg Pupp és Fojt holtversenyben bronzérmet szerzett. Az aranyérmet az új-zélandi Lisa Carrington és Alicia Hoskin páros nyerte.

Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra az első középfutamból a harmadik helyen jutott be a döntőbe, míg Pupp Noémi és Fojt Sára a második középfutamban a negyedik helyen végeztek. Korábban, csütörtökön mind a négy sportoló a magyar női kajak négyes 500 méteres döntőjében is részt vett, ahol bronzérmet szereztek.


Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás
Címkék:
#Olimpia

További cikkek