Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Éremért küzdhet Losonczi Dávid a párizsi olimpián

10perc.hu
2024. 08. 07.
Éremért küzdhet Losonczi Dávid a párizsi olimpián

Losonczi Dávid, a világbajnok birkózó, elődöntőbe jutott a párizsi olimpián, miután legyőzte a szerb Alekszandr Andrejevic Komarovot.

Losonczi, az ESMTK 24 éves sportolója a nyolcaddöntőben 5-2-re győzte le az azeri Rafiq Huseynovot, majd a negyeddöntőben az orosz származású, de szerb színekben versenyző idei kontinensbajnok Komarov ellen lépett szőnyegre - írta az Origo.

A mérkőzés előtt Losonczi kevés pihenőt kapott, de elszántan állt ki ellenfelével szemben. Az első percben mindkét birkózó óvatos volt, de Losonczi hamarabb vállalta a kezdeményezést, és megszerezte a vezetést (1-0). Egy rontást követően Komarov kiterelte Losonczit a szőnyegről, így egyenlítettek.

Néhány pillanattal később Losonczi újra pontot kapott, amikor Komarov került ki a szőnyegen kívülre, de a szerbek challenge-et kértek, és megnyerték, így maradt az 1-1-es állás. Az első három perc végén döntetlen volt az eredmény.

A második félidő izgalmasan alakult. A bírók Komarovot látták aktívabbnak, így ő kapott egy pontot, de Losonczi jól védekezett a földön. Losonczi hátrányban volt, de sikerült kiterelnie Komarovot, így 2-2 lett az állás, és mivel ő szerezte később a pontját, jobban állt.

Húsz másodperccel a vége előtt Komarov kihívta a bírói döntést, hogy Losonczi kilépett a szőnyegről, de a videózás során kiderült, hogy a magyar lába nem volt teljesen kint, így a pontot nem adták meg a szerbnek. A mérkőzés 2-2-vel zárult, de Losonczié lett az utolsó pont, így ő jutott tovább az elődöntőbe.

Az elődöntőben Losonczi Dávid a bolgár Semen Novikovval küzd meg, aki legyőzte a georgiai Lasha Gobadzét. A mérkőzés szerda este 18:15-kor kezdődik.

„Nem edzett úgy az olimpiára az ellenfelem, ahogy kellett volna, láttam az edzőtáborokban. Én hat éves korom óta erre készülök, ki kell jönnie a munkának, más nem lehet” – mondta Losonczi Dávid az M4 Sport kamerája előtt. Hozzátette, tartott a bírói döntéstől, amikor challenge-et kértek ellene, de szerencsére igazságosan döntöttek.

„Nagyon boldog vagyok. A világbajnokságon történtek is nagy erőt adtak, akko se lettem volna szomorú, ha marad az ezüstérem, de természetesen így azért jobb. Ennek ellenére végig nagyon pozitívan álltam hozzá. Ez mind hozzásegített ahhoz, hogy eljussak idáig. Még két meccset kell megnyerni, mindent meg fogok tenni." – zárta nyilatkozatát Losonczi Dávid.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor
Címkék:
#Olimpia

További cikkek