Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Már javában zajlanak az előkészületek a pénteken kezdődő olimpiai játékokra

10perc.hu
2024. 07. 22.
Már javában zajlanak az előkészületek a pénteken kezdődő olimpiai játékokra

A pénteken kezdődő 2024-es párizsi olimpiai játékok megnyitója előtt az előkészületek lassan célegyenesbe érnek a Szajna partján.

A megnyitó eseményeinek helyszínén és a belvárosi sportesemények helyszínein folyamatosan zajlanak a munkálatok. A Szajna hat kilométeres szakaszán épülnek a lelátók, melyek nagy része már elkészült - írja az EuroSport. Az érintett területeket lezárták, a turisták és a helyiek csak korlátozottan férhetnek hozzá a látványosságokhoz.

Forrás: MTI/Illyés Tibor 

A belváros emblematikus helyszínein több sportág versenyeit rendezik. A Concorde téren például a szabadstílusú BMX, gördeszka, breaktánc és 3x3-as kosárlabda események zajlanak majd, míg a Nagy Palotában a vívás és a tekvondó kap helyet. A III. Sándor hídnál a triatlonosok és a nyíltvízi úszók versenyének központját alakították ki, az Invalidusok előtti téren pedig az íjászok, az országúti kerékpár egyéni időfutamának résztvevői, valamint az atlétika maratoni számának célpontja lesz.

Az Eiffel-torony környezete is zárva van, csak a látogatók juthatnak be, átmenő forgalom nincs. A megnyitó hajós felvonulása az Eiffel-toronnyal szemben lévő Trocadérónál ér véget, ahol már felállították a lelátót és az ideiglenes tévéstúdiókat.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor
Címkék:
#Olimpia

További cikkek