Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Herendi motívumokkal díszített bukósisakban versenyez Lando Norris a Hungaroringen

10perc.hu
2024. 07. 18.
Herendi motívumokkal díszített bukósisakban versenyez Lando Norris a Hungaroringen

Egyedülállóan elegáns megjelenésben indul a McLaren pilótája, Lando Norris a Forma-1-es Magyar Nagydíjon, ahol Herendi Porcelánmanufaktúra által festett bukósisakját viseli.

Lando Norris, a McLaren 24 éves brit pilótája, teljesen egyedi, Herendi mintás bukósisakban versenyez majd a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon a hétvégén. A különleges, kézzel festett védőfelszerelést szerdán mutatta be a Herendi Porcelánmanufaktúra és Norris egy sajtótájékoztató keretében - írja a Telex.

„Különleges lesz ebben a bukósisakban versenyezni, mert az elmúlt időszakban nem gyakran fordult elő, hogy új sisakot készítettem volna bárkivel együttműködve. A tény, hogy ebben versenyezhetek, remélhetőleg azt is jelenti, hogy gyorsabban vezetek ennek köszönhetően” 

– nyilatkozta az M4 Sportnak Norris. A brit versenyző abban bízik, hogy sikerül előre lépnie a tavalyi második helyéhez képest, és újabb Herendi trófeával gazdagodik.

Norris és a Herendi Porcelánmanufaktúra különleges kapcsolata a tavalyi futamhoz kötődik, amikor a pilóta véletlenül összetörte az akkori győztes, Max Verstappen trófeáját. A holland világbajnok a dobogóra helyezte a trófeát, ami ledőlt, amikor Norris éppen a pezsgősüvegét nyitotta ki.

Mit kell tudni a herendi porcelánról?

A Herendi Porcelánmanufaktúra 1826-ban alakult meg - írja az Axioart. Kézzel festett, magas színvonalú termékeik közül a legismertebbek az Apponyi minta, a Rothschild Oiseaux és a Victoria avec bord d’or. Az Apponyi minta indiai virágkosár motívum, a Rothschild Oiseaux madarakkal és lepkékkel díszített, míg a Victoria avec bord d’or Viktória királynő megrendelésére készült.

Forrás: MTI/Vasvári Tamás 

Lando Norris Facebook bejegyzésében mondott köszönetet:

"Megtiszteltetés, hogy a @herendporcelainnal közösen dolgozhattam ezen a kézzel festett remekművön. Amikor összejöttünk, tudtuk, hogy valami különlegeset akarunk csinálni, és itt van. Szívből köszönöm (és bocsánat a tavalyi évért)". 


A 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat péntektől vasárnapig rendezik a mogyoródi Hungaroringen, ahol Norris reméli, hogy az új sisak szerencsét hoz számára, és emlékezetes versenyt fut majd a magyar közönség előtt.

Főkép forrása:
MTI/Vasvári Tamás
Címkék:
#Forma 1

További cikkek