Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Két helyszínen készül gőzerővel az olimpiára a magyar kajak-kenu válogatott

10perc.hu
2024. 07. 17.
Két helyszínen készül gőzerővel az olimpiára a magyar kajak-kenu válogatott

Szegeden és Szolnokon készül az olimpiai magyar kajak-kenu csapat.

Három héttel a párizsi olimpia rajtja előtt a magyar kajak-kenu válogatott sajtónyilvános edzésen mutatta meg felkészülését. A 16 fős csapat Szegeden és Szolnokon készül, Hüttner Csaba szövetségi kapitány irányításával, legalább négy érem megszerzésének reményében - közölte a kajakkenusport.hu.

A felkészülés során a csapat tagjai jelenleg a kemény edzések időszakában vannak, de hamarosan a gyorsaságot és a formába hozást segítő gyakorlatokra helyezik a hangsúlyt. Az edzések augusztus elején érnek véget, amikor a csapat Párizsba utazik, hogy a Vaires-sur-Marne-i pályán versenyezzenek. A helyszíni szélviszonyok még bizonytalanok, de a kapitány szerint az elemzések alapján az időjárási körülmények optimálisak lesznek a versenyek alatt.

A szövetség elnöke, Schmidt Gábor szerint a cél a négy érem, köztük egy aranyérem, és bár Hüttner Csaba nem szeret jósolni, optimista a csapat teljesítményével kapcsolatban. Az edzést megtekintette Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is, aki bízik a magyar sportolók sikerében, valamint Gyulay Zsolt, a MOB elnöke, aki kiemelte, hogy bár a női csapat erőviszonyai megváltoztak, még mindig remek eredményekre számítanak, különösen a férfi ezer méteres számokban és a Kopasz Bálint-Varga Ádám páros teljesítményében.

Az elmúlt olimpiákon a magyar kajak-kenusok kimagasló eredményeket értek el, Tokióban három arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek. Összességében a sportág 28 arany-, 31 ezüst- és 27 bronzéremmel járult hozzá Magyarország olimpiai sikereihez.


Főkép forrása:
Magyar Kajak-Kenu Szövetség (Facebook)
Címkék:
#Olimpia

További cikkek