Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Mbappé: volt egy álmom, ami teljesült

10perc.hu
2024. 07. 16.
Mbappé: volt egy álmom, ami teljesült

Hivatalosan is a Real Madrid játékosa lett MBappé.

Hétfőn a Real Madrid bemutatta új igazolását, Kylian Mbappét, aki szabadon igazolhatóként érkezett a klubhoz, miután lejárt a szerződése a PSG-nél - közölte a 24.hu.

A 25 éves francia válogatott csatár a 9-es mezben fog játszani, miután egy hosszú átigazolási saga végére tett pontot. Mbappé reggel orvosi vizsgálaton esett át, majd a Real Madrid valdebebasi központjában találkozott Florentino Pérezzel, és aláírta öt évre szóló szerződését.


A Santiago Bernabéu Stadionban tartott bemutatóra 80 ezer szurkoló érkezett. Az esemény némi késéssel kezdődött, de a szurkolók türelmesen várták a pillanatot, amikor Mbappé színpadra lépett. Az új galaktikust hatalmas üdvrivalgás fogadta, miközben a klub boltjában már árusították a nevével ellátott mezeket.

Mbappé köszöntő beszédében elmondta: „Remélem, hogy vagyok azon a szinten, mint ez a klub, amelyik a legjobb a világon. Minden tőlem telhetőt megteszek a Real Madridért, ezért a címerért. Van egy üzenetem a gyerekeknek, akikből sokat látok most itt: volt egy álmom, ami teljesült. A tanácsom pedig az, hogy kellő szenvedéllyel elérhetitek, amit akartok. Izgatott vagyok, sokat jelent, hogy most itt állhatok. Inkább nem folytatom, mert nem akarom elsírni magam. Egy, kettő, három – hala Madrid!”


A Marca szerint Mbappé ötéves szerződése alatt szezononként 15 millió eurót keres majd, ami kevesebb, mint a párizsi fizetése, ugyanakkor 100 millió eurós aláírási bónuszt kap, és az arculati jogai utáni bevételekből mindössze húsz százalék illeti majd a klubot.

Kylian Mbappé 2018-ban világbajnoki címet nyert a francia válogatottal, 2022-ben pedig vb-ezüstöt. A PSG-ben 308 meccsen 256 gólt szerzett, hatszor volt bajnok és összesen tizenöt trófeát nyert a klubbal, amellyel 2020-ban Bajnokok Ligája-döntőt is játszott.




Főkép forrása:
DPI Media
Címkék:
#Labdarúgás

További cikkek