Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Lemondott az angol szövetségi kapitány

10perc.hu
2024. 07. 16.
Lemondott az angol szövetségi kapitány

Lemondott Gareth Southgate az EB-döntő vereségét követően.

Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lemondott posztjáról. Ő irányította a csapatot két egymást követő Európa-bajnoki döntőbe, amelyeket mindkettőt elveszítette, legutóbb vasárnap, Spanyolország ellen - közölte a 24.hu.

Southgate szavai szerint: "Büszke angolként életem legnagyobb megtiszteltetése volt, hogy Angliáért játszhattam, és Angliát irányíthattam. De itt az ideje a változásnak, és egy új fejezetnek. A vasárnapi, Spanyolország elleni berlini döntő volt az utolsó mérkőzésem Anglia kapitányaként."

Az 53 éves Southgate szerződése eredetileg decemberig szólt, de már a torna előtt jelezte, hogy távozik, ha nem nyerik meg az Európa-bajnokságot. A spanyolok elleni vereség után nem kívánta feszegetni a jövőjével kapcsolatos kérdéseket.

Southgate 2016 szeptemberében vette át az irányítást, 102 mérkőzést vívott, 64 győzelemmel, 20 döntetlennel és 18 vereséggel. Bár kritikák érték a kockázatkerülő játék miatt, Southgate alatt az angol válogatott teljesen átformálódott, két Európa-bajnoki döntő mellett egy világbajnoki elődöntőt is elért.

Az angol sajtó már spekulál Eddie Howe, Graham Potter vagy Thomas Tuchel lehetséges utódjáról az angol válogatottnál.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek