Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Egy 11 éves kínai gördeszkás kislány lehet az Olimpia legnagyobb szenzációja

10perc.hu
2024. 07. 16.
Egy 11 éves kínai gördeszkás kislány lehet az Olimpia legnagyobb szenzációja

A 11 éves kínai lány országa legfiatalabb olimpikonja lett.

Zheng Haohao, a mindössze 11 éves kínai gördeszkás lány, hamarosan debütál a párizsi olimpián, ezzel ő lesz Kína történetének legfiatalabb olimpikonja. Sanghaji és budapesti selejtezőin elért kimagasló teljesítményével szerzett olimpiai kvótát - közölte az Eurosport.

"A görkorcsolya korábban volt a kedvencem, de most már a gördeszka a szívem csücske" - mondta Zheng, aki az újkori olimpiai játékok legfiatalabb szereplője lesz Kína történetében, Dimitrios Loundras görög tornász után, aki az 1896-os athéni játékokon versenyzett.

Édesanyja elmesélte, hogy lánya különleges tehetségei korán megmutatkoztak: szeretett mászni sziklákon és lépcsőkön, de érdeklődött a zene, a sakk, a festészet és a tánc iránt is. Hetedik születésnapjára kapta első gördeszkáját, és azóta sem állt meg. Édesapja klubjában edz, ahol a kezdeti sérülések és bukások ellenére kitartott.

Zheng 2021-es és 2022-es teljesítményei is figyelemre méltóak voltak: előbbiben kilencedik, utóbbiban tartományi bajnoki címet szerzett. Nemzetközi színtéren is megmutatkozott Argentínában, majd sikeres sanghaji és budapesti selejtező után most Párizsban lép pályára. Bár a verseny nagy kihívást jelent számára, Zheng örömmel várja az olimpiai tapasztalatokat.

"Az olimpiai részvétel új barátokat hoz és élményekkel gazdagít. Azért kezdtem el gördeszkázni, hogy új kapcsolatokat építsek és jól érezzem magam" - mondta Zheng.


Főkép forrása:
Sports China (Facebook)
Címkék:
#Olimpia

További cikkek