Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Ötméteresekkel kapott ki a horvátoktól a magyar vízilabda válogatott

10perc/MTI
2024. 07. 01.
Ötméteresekkel kapott ki a horvátoktól a magyar vízilabda válogatott

Az olimpiára készülő vízilabda csapat kikapott a horvátoktól Zágrábban.

A párizsi olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresekkel kikapott a világbajnok horvát csapat vendégeként vasárnap este Zágrábban.

Varga Zsolt együttese a második negyed közepén már 6-1-es hátrányban volt, innentől kezdve azonban támadásban és védekezésben is óriást javult a játéka. A magyarok a zárónegyed közepén 9-9-nél érték utol riválisukat és akár a vezetést is megszerezhették volna, de Vámos Márton - aki védekezésében egészen extrát nyújtott - ötméterest rontott, a lefordulásból pedig betaláltak a horvátok.

Varga Dénes ötméteresből újra egyenlített, majd az újabb horvát gólt követően az olimpiai bajnok magyar klasszis kapufás góllal válaszolt. A horvátok 22 másodperccel a befejezés előtt emberelőnyben lőttek ismét gólt, de a magyarok a kapussal is támadva a legvégén Manhercz Krisztián lövésével egyenlítettek. Az összecsapás így ötméteresekkel dőlt el, a magyarok részéről Varga Dénes és Vigvári Vince hibázott, a horvátok viszont csak egy büntetőt rontottak.

"Azt nem lehet látni, hogy a két csapat felkészülésében melyik hol tart, ők azért előbb kezdték a munkát, mint mi, ez is egy tényező. Emellett a szombati kétkapuk sem azt mutatták, hogy majd így alakul a mérkőzés eleje, azok elaltattak minket egy kicsit. Persze, a horvátoknál mindig ez van, nem azzal az intenzitással játszanak az edzéseken, mint a hivatalos meccsen. Tegnap jól ment, jól játszottunk, volt egy képe az egésznek, egy lendülete - most ez hiányzott az elején, aztán viszont ahogy jöttünk vissza a meccsbe, úgy lett megint lendülete a játékunknak és találtuk meg a megfelelő megoldásokat, még a legvégén is, amikor igazán éles volt a helyzet" - idézte a magyar szövetség honlapja Varga Zsoltot. "Fontos volt, hogy elmentek, mi mégis vissza tudtunk jönni - és most ez a lényeg: kezdjünk el játszani, lássuk, mi az, ami nagyon hiányzik, mi az, amin még dolgozni kell. Nyilván kemény fizikai munkában vagyunk, a szombati két intenzív kétkaput követően ma kijöhetett egyfajta fáradtság az első másfél negyedben, viszont jó volt látni, ahogy átdolgozták magukat ezen a játékosok" - mondta a kapitány, és megjegyezte, a játékosok számára nyilván nagy nyomást jelenet, hogy jövő héten jön a kerethirdetés.

Eredmény:

Horvátország-Magyarország 16-15 (4-1, 3-3, 2-3, 3-5, 4-3) - ötméteresekkel

a magyar gólszerzők: Manchercz 3, Zalánki, Hárai, Varga Dé. 2-2, Fekete, Angyal, Vámos 1-1


Főkép forrása:
Magyar Vízilabda Szövetség (Facebook)
Címkék:
#Vízilabda

Hirdetés

További cikkek