Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Oda a magyar labdarúgó-válogatott veretlensége, nem a legjobb főpróba az Eb-re

10perc.hu
2024. 06. 04.
Oda a magyar labdarúgó-válogatott veretlensége, nem a legjobb főpróba az Eb-re

Az Európa-bajnokság jövő heti rajtjára készülő magyar labdarúgó-válogatott hosszabbításban kapott góllal 2-1-es vereséget szenvedett az ír csapat vendégeként a Dublinban rendezett keddi barátságos mérkőzésen.

Nem volt meglepetés a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatában, amely - közép-európai idő szerint - 20.45-től Írország vendégeként lépett pályára a dublini Aviva Stadionban. Ugyanakkor már jelzésértékű, hogy a kapuban Marco Rossi szövetségi kapitány Gulácsi Péternek szavazott bizalmat, azaz eldőlhetett, ki lesz a válogatott elsőszámú kapusa az Eb-n.

Fiola Attila játékát nem kockáztatjuk meg, hiszen az Izrael elleni tesztmeccs napján lesz öt hete, hogy megoperálták. Horváth Krisztofer kisebb sérülés miatt nem edzett, és bár jobb állapotban van, nem vetjük be. Gazdag Dániel hamarosan csatlakozik, Bolla Bendegúz hétfő este érkezett meg, ezért rájuk sem számíthatok. A többiek megfelelő állapotban vannak, bevetésre készén várják a találkozót” – indokolta kit miért nem küld pályára Marco Rossi.

Talán a közelgő Európa-bajnokság miatt érkezett a szokottnál kevesebb magyar szurkoló a nemzeti együttes fellépésére, Dublin belvárosában csak elvétve lehetett látni magyar drukkereket. Az ír fővárosban szinte egyáltalán nem volt tetten érhető, hogy Dublin este válogatott meccsnek ad otthont.

A 14 találkozó óta veretlen magyar válogatott az utolsó simításokat végzi élesben a jövő pénteken rajtoló Európa-bajnokság előtt, és a játékosok egyik nagy célja az volt, hogy megőrizzék a veretlenségüket az írek elleni barátságos mérkőzésen.

Nos, ez utóbbi nem sikerült, ugyanis a 15. meccsen már kikapott Rossi csapata. A kezdést követően nem kellett sokat várni az első magyar helyzetre, sőt, a magyarok végig többet birtokolták a labdát, de általában csak mezőnyben járatták azt. A hazaiak támadójátéka a 36. percig semmiféle veszélyt nem jelentett Gulácsi kapujára, viszont akkor az első kísérletükből betaláltak, mert a magyar védelem teljesen szabadon hagyta Idahot. Ám ekkor még jött Lang, és a második, címeresmezben elért góljával hamar egyenlített.

A folytatásra mindkét szövetségi kapitány kettős cserével frissítette a csapatát, a játék képe azonban nem változott: a magyarok akarata érvényesült, az írek csak elvétve tudtak támadást vezetni. Igaz, senki sem szállhatott vitába Hajdú B. Istvánnal, aki szerint egyik csapat sem tett szinte semmit azért, hogy nyerjen ezen a találkozón.

Amikor már úgy tűnt, a nemzeti együttesnek ugyanúgy meg kell elégednie a döntetlennel, mint a három évvel ezelőtti Eb-felkészülés alkalmával, akkor jött a keserű pirula. A hazaiak egy elrontott vendégszögletet követően végigrohantak a pályán és eldöntötték a meccset, így magyarok váratlan vereséget szenvedtek az ír fővárosban. Ez a játék bizony kevés lehet az Európa-bajnokságon.

Bár, ha hiszünk a színházi mondásban, akkor reménykedhetünk, hogy a gyenge főpróbát majd egy ragyogó premier fog követni.

Eb-felkészülési mérkőzés:

Írország-Magyarország 2-1 (1-1)

Dublin, Aviva Stadion, 29 424 néző, v.: Luis Godinho (portugál)

Írország: Kelleher - Coleman, Duffy (Scales, a szünetben), O'Shea - Doherty (O'Brien, a szünetben), Cullen (Knight, 79.), Smallbone, Brady (O'Dowda, 62.) - Azaz (Parrott, 62.), Idah (Obafemi, 71.), Szmodics.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek