Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Bajnokok Ligája: a győriek öt év után ültek vissza Európa trónjára

10perc.hu
2024. 06. 02.
Bajnokok Ligája: a győriek öt év után ültek vissza Európa trónjára

A Győri Audi ETO KC hatodik alkalommal nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligáját, mivel végig vezetve 30-24-re legyőzte a német Bietigheimet a budapesti négyes döntő vasárnapi fináléjában.

Akkor kezdjük el ízlelgetni azt, hogy immár hatodszor lett BL-győztes a Győr, ráadásul mindezt úgy, hogy a hazai porondon sem a bajnokságot, sem a kupát nem tudta elhódítani. Most viszont 30-24-re legyőzte a német Bietigheimet a budapesti négyes döntő vasárnapi fináléjában, így idén sem maradt trófea nélkül a csapat.

Az végképp különlegessé és fontossá tette ETO-szempontból a döntőt, hogy a klubtól nyáron búcsúzó Schatzl, Solberg, Gros, a norvég Stine Oftedal, a dán Line Haugsted és a holland Yvette Broch, illetve utóbbi honfitársa, a meccskeretbe nem nevezett Rinka Duijndam is utoljára viselte a zöld-fehér mezt.

"A vonaton nincs fék" - ez a címe a Bietigheim szurkolói dalának, amit le is játszottak a kezdés előtt, de az ETO mégis meg tudta fékezni kedvenc csapatukat. Még négy és fél perc sem telt el a meccsből, a németek máris időt kértek, mert némileg megszeppenve, idegesen kezdtek. A fölényben játszó Győr 3-1-re ellépett, majd öt percig nem talált a hálóba, de utána egy 5-1-es sorozattal magabiztossá tette vezetését. A következő tíz percben felváltva estek a gólok, a szünetben pedig 17-12-re vezetett az ETO.

A győriek a második félidőben sem álltak le, és egy 3-0-s sorozattal már hét találat volt az előnyük. A 49. percben Szöllősi-Schatzl Nadine alakította 24-18-ra az állást, ez volt az ETO ötszázadik találata 2014 óta a négyes döntőkben. A meccs utolsó negyedében még magabiztosabb, hatékonyabb volt a Győr, amely az utolsó percekben már a pályán is elkezdte ünnepelni a klubtörténet újabb nagy sikerét.

Ana Gros és Kari Brattset hat-hat, Győri-Lukács Viktória öt góllal, Silje Solberg 42 százalékos hatékonysággal, 16 védéssel járult hozzá a sikerhez. A győriek - akik egyszer sem voltak hátrányban az egész mérkőzésen - tizedszer játszottak döntőt a legrangosabb európai kupasorozatban és hatodszor - 2019 után először - győztek. Korábban az EHF Kupában négyszer, a KEK-ben egyszer voltak finalisták, de azokat elveszítették.

Eredmény, döntő:

Győri Audi ETO KC-SG BBM Bietigheim (német) 30-24 (17-12)

MVM Dome, 13.300 néző, v.: Cristina Lovin, Simona Raluca Stancu (románok)

Gólszerzők: Gros, Brattset 6-6, Győri-Lukács 5, Szöllősi-Schatzl, Haugsted 3, Kristiansen, Fodor, Nze Minko 2-2, De Paula 1, illetve Hvenfelt 5, I. Smits, Malá, Kudlacz-Gloc 3-3, Gassama Cissokho, Döll, Dulfer, X. Smits, Faluvégi 2-2

lövések/gólok: 48/30, illetve 47/24
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 5/3
kiállítások: 10, illetve 4 perc

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

Hirdetés

További cikkek