Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Xavi végleg távozik a Barcelonától

10perc.hu
2024. 05. 24.
Xavi végleg távozik a Barcelonától

A csapat is megerősítette már a döntést.

A Barcelona hivatalosan is megerősítette, hogy Xavi Hernández a szezonzáró Sevilla elleni bajnoki mérkőzést követően távozik a vezetőedzői posztról. A klub közleménye szerint a napokban kinevezik az új edzőt, aki a hírek szerint Hansi Flick lesz, aki korábban a Bayern Münchent és a német válogatottat is irányította - közölte a 24.hu.

Xavi 2021 novemberében vette át a válságba süllyedt csapatot, amellyel 2023-ban bajnokságot nyert. A mostani szezon azonban nem alakult zökkenőmentesen, a fokozódó nyomás hatására pedig Xavi bejelentette, hogy a szezon végén távozik. Joan Laporta, a klub elnöke végül maradásra bírta, de Xavi nemrég a klub átigazoláspolitikáját és anyagi helyzetét kritizálta egy sajtótájékoztatón. Laporta annyira felháborodott ezen, hogy az elmúlt héten csak Xavi menesztéséről szóltak a hírek.

Érdekesség, hogy Flick neve már akkor is felmerült, amikor Xavi lemondott. Akkor Flicknek nem tetszett, hogy a klubvezetés maradásra bírta Xavit, de a legújabb hírek szerint mégis összejön a Barca-Flick frigy.

Xavi Hernández 1998-ban debütált a Barcelona első csapatában, ahol 2015-ig középpályásként szerepelt. A csapattal 25 trófeát nyert, közte négy Bajnokok Ligáját, nyolc spanyol bajnoki címet és három Király Kupát.




Főkép forrása:
Laia/Wikimedia Commons

Hirdetés

További cikkek