Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Több sportoló is kiállt Kozák Danuta mellett

10perc.hu
2024. 05. 24.
Több sportoló is kiállt Kozák Danuta mellett

Többen azonnal kiálltak Kozák mellett.

Csütörtök reggel Kozák Danuta Facebook-bejegyzése robbantotta fel a kajak-kenu világát, amelyben részletesen leírta, hogyan bántalmazta őt Csipes Ferenc. Kozák állítása szerint a Budapesti Honvéd edzője, Csipes Ferenc, verbálisan zaklatta őt, miközben védekezésképtelen helyzetben volt. Kozák beszámolója szerint Csipes erősen befolyásolt állapotban sértegette őt, amit a kajakos megalázónak és elfogadhatatlannak tartott - közölte a Magyar Nemzet.

A poszt nagy visszhangot váltott ki, és több kajak-kenus is támogatásáról biztosította Kozákot. Agócs Mihály, Kozák és Szabó Gabriella nevelőedzője, az elsők között reagált az esetre, kifejezve együttérzését és tiszteletét Kozák kiállásáért. Három korábbi világbajnok kajakos, Patyi Melinda, Benedek Dalma és Bóta Kinga is támogató üzeneteket küldött Kozáknak, bátorságáért és kitartásáért dicsérve őt. 

„Sajnálom Dana, hogy ez megeshetett Veled! Tisztellek a kiállásodért és remélem az illetékesek megfelelően fel fognak lépni az ügyben! Szerintem minden jó érzésű ember melletted áll. Mi mindenképpen Veled vagyunk!” - kommentelte Agócs Mihály. 

Benedek így fogalmazott: „Két gyermekes anyukaként és volt élsportolóként is köszönöm, hogy nem maradsz csendben. Bátor vagy! Erős vagy! Kívánom,hogy teljesüljön az álmod, és érmekkel térj haza Párizsból.” 

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség azonnal felfüggesztette Csipes Ferencet, és eljárást indított ellene. A Magyar Olimpiai Bizottság és a sportállamtitkárság közös közleményben kérte az eset kivizsgálását, ugyanakkor jelezték, hogy korábban nem érkezett panasz Kozáktól Csipes ellen.

Az ügy komoly következményekkel járhat, mivel Csipes Ferenc lánya, Csipes Tamara, és az olimpiára készülő Gazsó Dorka is az ő edzésmunkájára támaszkodik. Kozák Danuta és Csipes Tamara nemrégiben még együtt indultak egy hazai versenyen, ami tovább bonyolítja a helyzetet.

Az ügy részleteit korábban itt írtuk meg.

Főkép forrása:
Kozák Danuta (Facebook)
Címkék:
#Kajak-kenu

Hirdetés

További cikkek