Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Paksi csoda! Történelmi diadallal kupagyőztes lett az Atomváros



10perc.hu
2024. 05. 16.
Paksi csoda! Történelmi diadallal kupagyőztes lett az Atomváros



A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

Bognár György vezetőedző csapata sokáig emberhátrányban hősiesen védekezve mentette hosszabbításra a finálét, melyet aztán a ráadásban a 31. születésnapját egy napja ünneplő Papp Kristóf fejese döntött el a 98. percben, a slusszpoént pedig Haraszti Zsolt üres kapus gólja jelentette közvetlenül a lefújás előtt.

Bognár György vezetőedző a paksi futballtörténelem óriási pillanatának nevezte, hogy csapata elhódította a MOL Magyar Kupát, miután a szerdai döntőben hosszabbítás után 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost.

„Nem volt egyszerű meccs, a kiállítás beleszólt a forgatókönyvbe. Utána próbáltuk kitolni az időt. Le a kalappal minden játékosom előtt, a védekezés nagyon rendben volt, Szappanos pedig remekül védett. A végén megérdemelten nyertünk, mert a hosszabbításban már jobbak voltunk. A paksi futball történetében ez óriási pillanat, ahogy nekem is. Ez a klub húsz éve nagyon tartalmasan dolgozik vezetői és játékos szinten egyaránt, én ebbe néhány éve csöppentem bele. Ez egy megérdemelt és felépített siker"

- értékelt a 62 éves szakember.

A Paks története legnagyobb sikerét érte el, mert ez az első rangos trófeája - egyúttal a Magyar Kupa huszadik győztese -, miután 2011-ben a bajnokságban, két éve pedig a kupasorozatban lett ezüstérmes. Diadalával a következő idényben az Európa-liga selejtezőjében szerepelhet, míg a Konferencia-ligában a Fehérvár és a Puskás Akadémia indulhat majd a bajnokság alapján.

MOL Magyar Kupa, döntő:

Paksi FC-Ferencváros 2-0 (0-0, 0-0, 1-0), hosszabbítás után

Puskás Aréna, 51 900 néző, jv.: Berke

Paksi FC: Szappanos - Vas, Kinyik, Lenzsér - Osváth, Windecker (Szabó B., 86.; Mezei, 118.), Papp K., Vécsei, Szabó J. - Hahn (Böde, 72.), Könyves (Balogh B., a szünetben; Haraszti, 120.).

Ferencváros: Varga Á. - Botka, Abena, Cissé, Civic (Ramírez, a hosszabbítás előtt) - Maiga (Loncar, 59.), Ben Romdhane (Kodro, 55.) - Traoré, Abu Fani, Marquinhos (Zachariassen, 82.) - Varga B. (Lisztes, 82.; Szevikjan, 100.).

Gólszerzők: Papp (98.), Haraszti (122.)

Kiállítva: Vécsei (38.), illetve Abena (76.)

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor
Címkék:
#Labdarúgás

További cikkek