Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Dinamo Bukarest botrány: összecserélték a két iker focistát?

10perc.hu
2024. 05. 14.
Dinamo Bukarest botrány: összecserélték a két iker focistát?

A klubvezetés már DNS tesztet is kér, sokan úgy gondolják összekeverték a meccseken Edgar Lé-t és ikertestvérét Edelino Lé-t. 

Hihetetlennek tűnhet, de a Dinamo Bukarest botrányba keveredett: többen úgy sejtik, hogy a Dinamo nem tudja, hogy a két ikertesó, Edgar Lé vagy Edelino Lé közül kit igazoltak le. A furcsa sztori a nemzetközi sportsajtó érdeklődését is felkeltette, miután kiderült, hogy a játékos csak portugálul beszél, annak ellenére, hogy karrierje során számos országban megfordult.

Az aNews egy román médiára hivatkozva írja, hogy a Dinamo Bukarest játékosát, Edgar Ie-t azzal vádolták meg, hogy egy petéjű ikertestvére, Edelino foglalta el a helyét a csapatban a meccseken. 

A Dinamo Bukarest az év elején Edgar Lét szerződtetését jelentette be, aki korábban a Barcelona B-ben, a Villarreal B-ben, az FC Nantes-ban, a Trabzonsporban és a Feyenoordban is szerepelt. A csapat azonban most úgy gondolja, hogy Edelinót, Edgar ikertestvérét igazolta le tévedésből.

A gyanú a csapat utolsó meccse után merült fel, amikor egy újságíró interjút akart készíteni a játékossal. Ekkor derült ki, hogy a játékos nem beszél románul, csak portugálul, ami furcsa volt, tekintve, hogy Romániában igazolt le. A Dinamo állítólag megkérte a játékost, hogy mutassa meg a személyi igazolványát, de ő ezt megtagadta.

A sztori gyorsan elterjedt a nemzetközi sportsajtóban, és olyan neves médiumok is beszámoltak róla, mint a Marca és a BBC. A Dinamo a hivatalos Facebook-oldalán cáfolta a vádakat, és kijelentette, hogy egy nemzetközi ügynökségen keresztül szerződtették a játékost, aki minden szükséges átigazolási dokumentummal rendelkezett.

Jelenleg még nem tudni, hogy mi az igazság a bizarr transzfersztoriban, a Dinamo tagadja a tévedést. 

A klubvezetés DNS-tesztet kért a játékostól, mert azt gyanítják, hogy Edelino Lé legalább öt mérkőzésen jogtalanul lépett pályára. Ha ez bebizonyosodik, a Dinamo Bukarest pontlevonásos büntetést kaphat, ami a kiesésükhöz vezethet a bajnokságból - írja az aNews.

Főkép forrása:
Dinamo Bucuresti Facebook oldal

További cikkek