387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Konferencia-liga: a Fradi volt ellenfelei, a Fiorentina és az Olimpiakosz játszák a döntőt

10perc.hu
2024. 05. 09.
Konferencia-liga: a Fradi volt ellenfelei, a Fiorentina és az Olimpiakosz játszák a döntőt

A második számú kupasorozat, az Európa-liga fináléját pedig az olasz Atalanta és a 49. meccsén is veretlen maradó német Leverkusen vívja egymás ellen.

Azt már a csütörtöki meccsek kezdése előtt tudtuk, hogy a Konferencia-ligában már ott van a döntőben az olasz Fiorentina. A tavaly is a fináléig menetelő lilák ugyanis párharc szerdai visszavágóján 1-1-es döntetlent ért el a belga Club Brugge vendégeként, így 4-3-as összesítéssel továbbjutott.

A nagy kérdés csak az volt, hogy az egy hete, Birminghamban is fölényesen nyerő görög Olimpiakosz – 4-2-re nyertek az Aston Villa otthonában – képes lesz-e megőrizni az előnyét az angol csapattal szemben. Nos, a két gárda hatalmasat küzdött egymással, a pireusziak már az első félidőben megszerezték a vezetést az odavágón mesterhármast elérő El Kaabi révén, aki rúgott egyet a másodikban is. A görögök végül 2-0-ra nyertek, így biztossá vált, hogy a korábban a Ferencvárossal játszó két csapat, a Fiorentina és az Olimpiakosz dönti el, kié lesz Európa harmadik számú kupasorozata.

Az Európa-ligában az egyre jobb és szebb focit játszó Atalanta az odavágón elért 1-1-es döntetlen után nyugodtan kijelenthető, hogy egészen simán verte a francia Marseille gárdáját. Az első félidőben Lookman, míg a második elején Ruggeri, majd a lefújás előtt Toure talált be a franciák hálójába, ezzel eldöntve minden lényeges kérdést.

A másik elődöntőben a legtöbben azt várták, hogy az emberemlékezet óta veretlen német Leverkusen simán bemasírozik a döntőbe, miután egy hete Rómában is nyert Xabi Alonso csapata 2-0-ra. Ám a „könnyed” diadalmenet helyett a leverkuseni védők mindent megtettek azért, hogy a tavaly a fináléig jutó farkasok megint döntősök legyenek. Előbb Tah rántotta le teljesen feleslegesen ellenfelét a saját 16-osán belül, majd utána Hlozek kezezett még feleslegesebben a büntetőterületen belül, így a 66. percben a rómaiak Paredes két belőtt 11-esével kiegyenlítették az otthon „szerzett” hátrányukat.

Nekidurálták magukat a leverkuseni játékosok, egymás után dolgozták ki a helyzeteiket, ám a Róma kapusa, Svilar egyik bravúrt mutatta be a másik után, ám akárcsak egy nappal korábban Neuert, úgy Svilart is utolérte a kapussors. Egy szögletre mozdult ki a római kapus, ám egyrészt nekiszaladt a saját védőjének, másrészt alá is szaladt a labdának, amely így alaposan meglepte a kapusa mögött álló Mancinit, akiről bepattant a Leverkusen szépítő találata.

Ám Xabi Alonso csapata nem akart úgy döntőbe jutni, hogy vereséget szenvedjen, és a „szokásához híven” a 97. percben a csereként beállt Sztanisics egy kontra végén szépségdíjas találattal egyenlített. Ezzel a zsinórban megvívott 49. találkozóján is veretlen maradt a Leverkusen, így a német bajnok lesz a bombaformában lévő Atalanta ellenfele az Európa-liga döntőjében.

Főkép forrása:
Stefanos Kyriazis / DPPI
Címkék:
#Labdarúgás

További cikkek