390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Marozsán Fábián búcsúzott a barcelonai teniszversenytől a nyolcaddöntőben

10perc.hu
2024. 04. 19.
Marozsán Fábián búcsúzott a barcelonai teniszversenytől a nyolcaddöntőben

Marozsán Fábián szettelőnyről kikapott a nyolcaddöntőben a barcelonai salakpályás tenisztorna.

A magyar teniszező, Marozsán Fábián 3:6, 6:3, 6:1 arányban kikapott az argentin Facundo Diaz Acostától a barcelonai salakpályás tenisztorna nyolcaddöntőjében. Marozsán a második fordulóban lépett pályára a sérülés miatt visszalépett Carlos Alcaraz helyett, és az első szettet megnyerte Diaz Acosta ellen. A második szettben azonban az argentin játékos kiegyenlített, majd a harmadik szettben 3:0-ra elhúzott, és magabiztosan hozta a meccset.

Marozsán jól kezdte a mérkőzést, és az első szettet 35 perc alatt megnyerte. A második szettben Diaz Acosta kiegyenlített, és a harmadik szettben 3:0-ra elhúzott. Marozsán még próbálkozott visszakapaszkodni, de Diaz Acosta nem hibázott, és magabiztosan hozta a meccset.

"Jól kezdtem az első szettet, megnyertem a fontosabb pontokat, kétszer is elvettem az adogatását, el is bizonytalanodott, főleg fonák oldalon. Úgy éreztem, bírom energiával, mentálisan is, de aztán a második játszmában jött tőle egy váratlan, erős fonák egyenes szinte a semmiből, és elbuktam a szervámat. Ezzel megalapozta a szettet, és végig is vitte a bréket" - mondta Marozsán a mérkőzés kapcsán.

"Okos volt a taktikája, nekem pedig ez csak a második salakos mérkőzésem idén, így nem tudtam rá jól reagálni. A döntő szettben már tanácstalan is voltam, ő pedig erőre kapott, a végén is könnyen kiszerválta a meccset. Csalódott vagyok, és fáj a vereség, ez egy jó sorsolás volt, hiszen nem olyan kaliberű játékossal kellett összecsapnom, mint mondjuk Casper Ruud vagy Carlos Alcaraz, de egyetlen játékos sem nyer meg minden meccset, még szoknom kell a salakot, és már Madridra koncentrálok" - fogalmazott.

Marozsán a következő napokban intenzívebb erőnléti edzéseken vesz majd részt, és szombaton utazik át a spanyol fővárosba. Mint mondta, a madridi magaslaton jobban szállnak a labdák, amit ő nem annyira szeret, de reméli, hogy "lesz benne egy-két kör".

"Az elsődleges, hogy stabilabb legyen a formám salakon is" - magyarázta Marozsán, aki vélhetően jövő szerdán lép legközelebb pályára.

Főkép forrása:
Northfoto (A képen Facundo Diaz Acosta)

További cikkek