Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Egyedi trófeával tér vissza a Kínai Nagydíj

10perc.hu
2024. 04. 18.
Egyedi trófeával tér vissza a Kínai Nagydíj

A koronavírus-járvány miatt több éve nem rendeztek futamot az országban.

Öt év szünet után tér vissza a Forma-1 Kínába, a mezőny legutóbb 2019-ben látogatott Sanghajba. A 2024-es futam nem csak a sprintfutamos lebonyolítás miatt lesz különleges, de a győzteseknek járó egyedülálló trófea miatt is - írja az Origo.

A Forma-1 a Lenovo-val együttműködve egyedi trófeát készíttetett a Kínai Nagydíj győztesei számára, melynek formatervezésében a legendás Pininfarina is részt vett. A kör alakú trófea a kínai kultúrában gyökerező tökéletességre való törekvést szimbolizálja. Emellett a versenyzők körözését és a tökéletes teljesítmény iránti elkötelezettségüket is tükrözi. A Kínai Nagydíj a sárkány éve jegyében zajlik, így a trófea kör alakja a sárkány mozgását idézi, a kis kidomborodó minták pedig a sárkány ébredését szimbolizálják. A formatervezés során inspirációt merítettek a Forma-1-es győzteseknek járó hagyományos babérkoszorúból is.

A különleges trófea a Kínai Nagydíj kiemelkedőségét hangsúlyozza, és egyben emlékezetes emléket nyújt a győztesek számára.Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek