Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Hat magyar tornász Riminibe utazik az Európa-bajnokságra

10perc.hu
2024. 04. 16.
Hat magyar tornász Riminibe utazik az Európa-bajnokságra

Kovács István szövetségi kapitány kihirdette a magyar férfi válogatott összeállítását az olaszországi torna Európa-bajnokságra.

A Magyar Torna Szövetség bejelentette a magyar férfi válogatott összeállítását az olaszországi Rimini városában megrendezendő Európa-bajnokságra. A csapat jövő szerdától, május 5-ig versenyez majd a kontinensviadalon.

A magyar válogatott tagjai:

Csapat: Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Kiss Balázs, Molnár Botond
Egyéni: Závory Szilárd

Kovács István szövetségi kapitány elmondta, hogy a csapat célja az első nyolc közé kerülés Riminiben. Ezenkívül két versenyzőt vár a legjobb 16-ba egyéni összetettben, és további két szerfináléban is bízik. Az Európa-bajnokságon még olimpiai kvótaszerzésre is lehetőség van. Az a tornász harcolja ki a párizsi indulást, aki egyéni összetettben a legelőkelőbb helyen zár azok között, akik még nem rendelkeznek ötkarikás kvótával.

Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián és Tomcsányi Benedek egyéni összetettben is versenyzik majd, azaz mind a hat szeren bemutatják gyakorlataikat. Közülük Balázs és Tomcsányi küzd majd az olimpiai kvótáért is, Mészáros Krisztofernek már biztos a tokiói szereplése.

A magyar válogatott reménykedik egy sikeres Európa-bajnokságban, és bízik benne, hogy olimpiai kvótát is szerez.

A torna Európa-bajnokságot április 24. és május 5. között rendezik meg Riminiben.

Főkép forrása:
Magyar Torna Szövetség Facebook oldala

Hirdetés

További cikkek