393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Zalánki Gergő duplázott: a LEN is őt választotta az év legjobb vízilabdázójának

10perc.hu/MTI
2024. 03. 28.
Zalánki Gergő duplázott: a LEN is őt választotta az év legjobb vízilabdázójának

A 29 éves Zalánki Gergő fantasztikus szezont tudhat maga mögött.

Akárcsak a világszövetségnél (World Aquatics), a vizes sportokat tömörítő európai szervezetnél (LEN) is Zalánki Gergőt választották a 2023-as esztendő legjobb férfi vízilabdázójának.

A szervezet csütörtöki beszámolója szerint a végső sorrend a drukkerek (30 százalék) és a LEN-tagok, valamint a technikai bizottság szavazatai (70 százalék) alapján alakult ki.

A 29 éves, balkezes klasszis az előző idényben klubszinten mindent megnyert az olasz Pro Reccóval, a válogatottal pedig világbajnoki címet szerzett Fukuokában, ahol őt választották meg a torna legjobb játékosának.

A szövetség Facebook-oldalára feltöltött videóinterjúban a világ- és Európa-bajnok magyar játékos elmondta, természetesen örül a díjnak, hiszen pályafutása legjobb évét zárta tavaly, de beárnyékolja kissé a dolgot a februári dohai világbajnokság, amelyen csak a hetedik lett a gárda. Hozzátette, minden erejével azon dolgozik majd, hogy idén a tavalyihoz hasonló sikereket érjen el.

Zalánki megjegyezte, klubszinten most jön a szezon legfontosabb két hónapja, hiszen az olasz kupadöntő, majd a bajnoki végjáték és várhatóan a Bajnokok Ligája négyes döntő vár a minden fronton címvédésre készülő együttesre, amely eddig "alapfokozaton" működött, most azonban kőkeményen dolgoznak a folytatásra.

A válogatottra visszatérve az olimpiai bronzérmes pólós elárulta, továbbra is hisz abban, hogy működni fog a kidolgozott stratégia, olasz csapattársain - akik vele ellentétben januárban az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is medencébe ugrottak - látja is fizikai fáradtságot. Hozzátette, a dohai pofon talán jól is jött a csapatnak, amelyből kicsit hiányzott az "extra éhség". Ez így a párizsi olimpián meglesz majd, és visszavághatnak a dohai negyeddöntős vereségért a franciáknak, akiket reményei szerint "széttépnek" majd a csoportkörben.

Zalánki a harmadik magyar, aki elnyerte a címet a LEN-nél, 2008-ban Biros Péter, 2013-ban pedig Varga Dénes érdemelte ki az elismerést.

A nőknél az olasz Roberta Bianconi - 2015 és 2016 után - pályafutása során harmadszor diadalmaskodott.

Főkép forrása:
Zalánki Gergő Facebook oldal
Címkék:
#Vízilabda

További cikkek