392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Mesterséges intelligencia forradalmasítja a Liverpool szögletrúgásait

10perc.hu
2024. 03. 21.
Mesterséges intelligencia forradalmasítja a Liverpool szögletrúgásait

A Liverpool FC és a Google DeepMind úttörő partnerséget kötött a mesterséges intelligencia bevezetésére a labdarúgásban.

A TacticAI nevű MI-rendszer forradalmasítja a csapat szögletrúgásainak hatékonyságát, valós idejű javaslatokat adva a játékosok pozícionálására. A TacticAI nem helyettesíti az edzőket, de értékes eszközzé válik a gólszerzési esélyek maximalizálása és a védekezés javítása érdekében.

A Liverpool FC és a Google DeepMind Technologies összefogott egy forradalmi kezdeményezésben, amelynek célja a mesterséges intelligencia (MI) bevezetése a labdarúgásba a csapat teljesítményének javítása érdekében. A TacticAI néven ismert MI-rendszer a szögletrúgásokra összpontosít, és elemzi a játékosok pozícióját, magasságát és testsúlyát, valamint a Premier League 2020-2021-es szezonjában elvégzett 7176 szögletből származó adatokat - írja az igenyesferfi.hu.

A TacticAI 78%-os pontossággal képes megjósolni az első labdaérintőt a valós játék során.

A mesterséges intelligencia igazi ereje azonban az éles helyzetekben mutatkozik meg, amikor javaslatokat ad a szögletfelállások alapján, hogy hogyan lehetne optimalizálni a játékosok helyzetét. A Google kutatói szerint a TacticAI emberi érzékenységgel és hatékonysággal működik, amit a futballszakértők is megerősítettek: 10 esetből 9-szer nem tudták felismerni, hogy a javaslatokat gép adta.

Fontos megjegyezni, hogy a TacticAI nem helyettesíti az edzőket. Jürgen Klopp és csapata továbbra is kulcsfontosságú szerepet játszanak a csapat sikerében. A TacticAI egy értékes eszköz a kezükben, amellyel maximalizálhatják a gólszerzési esélyeket és javíthatják a védekezést a szögletrúgásoknál.

A TacticAI bevezetése a Liverpool FC és a Google DeepMind úttörő együttműködését tükrözi a sporttechnológia és a mesterséges intelligencia területén. Ez a projekt nem csupán a labdarúgás jövőjét befolyásolhatja, de inspirációt nyújthat más sportágak számára is.

Korábban a 10perc.hu-n írtunk arról, hogy a mesterséges intelligencia milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik és milyen hatással van a munkahelyekre. 

Főkép forrása:
Liverpool FC Facebook oldal

További cikkek