393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Távozik Manhercz Krisztián a Marseille-ből

10perc/MTI
2024. 03. 20.
Távozik Manhercz Krisztián a Marseille-ből

Egy év után, a szezon végét búcsúzik a csapattól a világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

Ezt a 27 esztendős válogatott játékos jelentette be szerdán az M1 -en. Az olimpiai bronzérmes pólós egyelőre nem árulta el, hol folytatja pályafutását.

Manchercz Krisztián arról beszélt, hogy ugyan nagyon jól érzi magát a francia klubnál - ahol egészen kiváló szakmai munka folyik -, de végül a távozás mellett döntött. Megjegyezte, hogy az új klubszezonig még bőven van teendője, hiszen a Marseille együttesével a francia bajnoki címet még szeretnék megnyerni - a kupában már diadalmaskodott a gárda -, a Bajnokok Ligájában pedig még négy mérkőzés van hátra, majd jön a párizsi olimpia.

A BL-ben a Marseille az első kitűzött célt, a nyolc közé kerülést már teljesítette, a negyeddöntős kört azonban két vereséggel kezdte, kedden hazai környezetben nagy csatában, 14-13-ra maradt alul a Novi Beograddal szemben, Manhercz három gólt szerzett az összecsapáson."Sajnos ezzel nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, hiszen ha szeretnénk bekerülni a négyes döntőbe, akkor még legalább három meccset kellene nyernünk, ami rendkívül extra teljesítmény lenne." 

A játékos - aki hamarosan apa lesz - a válogatottról is beszélt. Mint elmondta, a párizsi olimpia igazán különleges lesz, hiszen körülbelül nyolc hasonló képességű csapat küzd majd a győzelemért, természetesen ebben benne van a magyar is.

"Azt garantálom, hogy a dohai hetedik hely kellő motivációt adott mindenkinek arra, hogy bizonyítsunk Párizsban" - utalt a játékos a februári világbajnokságra, amelyen a válogatott címvédőként a negyeddöntőben a franciáktól kapott ki.


Főkép forrása:
Manhercz Krisztián (Facebook)
Címkék:
#Vízilabda

További cikkek