390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Jégkorong Magyar Kupa - Három esélyes a négyes döntőn

10perc/MTI
2024. 01. 26.
Jégkorong Magyar Kupa - Három esélyes a négyes döntőn

A Jégkorong Magyar Kupa első elődöntője szombaton 14.30-kor kezdődik,  a Fehérvár a vármegyei rivális Dunaújvárossal méri össze erejét.

A címvédő Budapest Jégkorong Akadémia HC, az osztrák ligában remeklő Hydro Fehérvár AV19, valamint a magyar bajnok, az Erste Ligában listavezető Ferencváros is jó eséllyel pályázik arra, hogy vasárnap megnyerje a Magyar Kupa négyes döntőjét a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban.

A Dunaújváros legutóbb tíz éve tudott MK-t nyerni

A szombati első elődöntőben a Fehérvár - amely sorozatban négy döntőt bukott el legutóbbi sikere, 2019 óta - a vármegyei rivális Dunaújvárossal találkozik 14.30-kor. Az Acélbikák az Erste Liga utolsó előtti, kilencedik helyén állnak, így vérmes reményeik nem igazán lehetnek az osztrák bajnokságban második helyen álló Volánnal szemben. Érdekesség, hogy a két gárda az örökrangsorban a második helyen áll 11-11 elsőséggel.

A másik elődöntőben két fővárosi alakulat méri össze tudását

Az FTC vezeti az Erste Ligát, míg a BJA - amelynek otthona a Jégcentrum - a második öt pont hátrányban. A szezonban ötször találkoztak, és 3-2-re vezet az Ferencváros.

A szeptember 23-i szuperkupát 4-0-ra nyerték a zöld-fehérek, november 5-én szétlövésben 5-4-re, december 23-án pedig idegenben 4-1-re nyertek. A BJAHC december 8-án hosszabbításban nyert 3-2-re, majd január 3-án 2-1-re.

A korábban MAC néven szereplő gárda eddig kétszer, még 2017-ben és tavaly tudta megnyerni az MK-t, míg az FTC a rekorder 15 elsőséggel.

A négyes döntő szereplői közül Pozsgai Tamás, a BJA válogatott hátvédje nyert legtöbbször Magyar Kupát, mégpedig hét alkalommal.

Főkép forrása:
Erste Liga Facebook oldala
Címkék:
#Jégkorong

További cikkek