389.38 Ft

361.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Párizs rendezheti 2026-ban a centenáriumi vizes Eb-t

10perc/MTI
2024. 01. 25.
Párizs rendezheti 2026-ban a centenáriumi vizes Eb-t

A vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN) döntése nyomán 2026-ban Párizs és Saint-Denis rendezheti a kontinensviadalt.

A LEN szerdai hírlevele szerint az eseményt az idei nyári olimpia helyszínein bonyolítják le. Az úszás, a szinkronúszás és a műugrás versenyeit az olimpiai Vizes Központban rendezik majd, amely az egyetlen újonnan épített sportlétesítménye a párizsi játékoknak.

A nyíltvízi úszásra ugyanúgy a Párizst átszelő Szajna folyóban kerül sor, mint az olimpián, és itt majd egy óriástoronyugró helyszínt is kialakítanak. 

"Izgatottak vagyunk, hogy mindössze két évvel a nagyszerűnek ígérkező olimpiai játékok után Párizsban rendezhetjük a csúcseseményünket - mondta a francia fővárosban tartott sajtótájékoztatón Josip Varvodic, a LEN alelnöke, aki szerint fényes jövő előtt állnak a vizes sportok Európában.

A két év múlva sorra kerülő Eb azért is ígérkezik különlegesnek, mert éppen századik évfordulója lesz az első kontinensviadalnak, melynek 1926 augusztusában Budapest adott otthont.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek