391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Magyarország 10-5-re legyőzte Olaszországot a vízilabda Eb-n

10perc.hu
2024. 01. 08.
Magyarország 10-5-re legyőzte Olaszországot a vízilabda Eb-n

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-5-re győzte le Olaszországot a horvátországi Európa-bajnokság B csoportjának harmadik fordulójában, így csoportgyőztesként a nyolc közé jutott.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-5-re legyőzte hétfőn az olasz csapatot a horvátországi Európa-bajnokság B csoportjának harmadik fordulójában, ezzel csoportgyőztesként a nyolc közé jutott.

A világbajnok és olimpiai kvótás magyar együttes javarészt fiatal tehetségekkel szerepel a kontinensviadalon, ezért ilyen arányú sikere különösen nagy meglepetés volt az eddig százszázalékos és olimpiai indulásért küzdő rivális ellen.

A magyaroknak legalább öttel kellett győzniük a csoportelsőséghez, minden más eredmény a harmadik helyet jelentette volna, amivel csütörtökön játszani kellett volna a negyeddöntőért.

A magyarok a meccs elején megszerezték a vezetést, és ezt a félidő végéig megtartották. A második félidőben ismét a magyarok voltak a kezdeményezők, és a végjátékban tovább növelték előnyüket.

Az Eb-ezüstérmes magyarok két győzelemmel és egy kudarccal végeztek a B csoport élén az olaszok, a görögök és a georgiaiak előtt.

Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese a pénteki negyeddöntőben a szerb-francia párharc nyertesével találkozik majd.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek