Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-Eb: Rossi az első kapitány, aki két Európa-bajnokságra is kivezette a magyar válogatottat

10perc.hu
2023. 11. 17.
Foci-Eb: Rossi az első kapitány, aki két Európa-bajnokságra is kivezette a magyar válogatottat

Az 59 éves szakember szerint összességében a szerencsefaktor egyensúlyban volt Szófiában, hiszen a végén Fortuna istenasszonya segített, de előtte számos esélyünk volt gólt szerezni.

Marco Rossi szövetségi kapitány az utolsó lépést nevezte a legnehezebbnek azok után, hogy a magyar labdarúgó-válogatott 97. percben egy öngóllal csikarta ki az Eb-részvételt jelentő 2-2-es döntetlent a bulgáriai selejtezőmérkőzésen.

"Igen, mindig az utolsó lépést a legnehezebb megtenni. Ilyenkor túl nagy a stressz, a feszültség, mindenki izgul. De végül elképesztő dolgot vittünk véghez, egy körrel a vége előtt kijutottunk. Sorozatban harmadszor ott vagyunk az Eb-n. Amikor elvállaltam a válogatott irányítását, sosem gondoltam volna, hogy kétszer egymás után megcsináljuk, ráadásul ezúttal egyenes ágon a csoportból. Hálás vagyok a jó istennek és Magyarországnak" – nyilatkozta Rossi.


Marco Rossi szerint összességében a szerencsefaktor egyensúlyban volt Szófiában     Fotó:  MTI/Szigetváry Zsolt 


Az 59 éves szakember az egész sorozatot értékelve kulcsfontosságúnak nevezte, hogy Montenegróban nem kapott ki a válogatott, mert szerinte Podgoricában némi szerencse is szükségeltetett a 0-0-s döntetlenhez. Hozzátette, összességében a szerencsefaktor egyensúlyban volt, példaként említette a mostani, bulgáriai összecsapást is, mert bár a végén Fortuna istenasszonya segített, de előtte számos esélyünk volt gólt szerezni.

A kiállított Kerkez Milos kapcsán megjegyezte, éppen le akarta cserélni, de mire ez megtörtént volna, kiállították. A Bournemouth légiósát egyúttal védelmébe is vette, mondván egyrészt ez nem jellemző rá, másrészt nagyon fiatal, akinek még bőven van ideje fejlődni, például játékolvasásban, mert néhány szituációt túlbonyolít.

"Kértük Botkát és Kerkezt, hogy a sárga lapjaik miatt 15 percig maradjanak nyugodtak, Milosnak ez tíz percig sem sikerült" - mondta nevetve Rossi. "De ez nem egy átlagos meccs volt, ami máskor könnyű, vagy simán sikerül, az ilyenkor elképesztően nehézkessé válhat".


Szoboszlai csapatkapitányként büszke a csapatra, hogy végig küzdött     Fotó: MTI/Illyés Tibor


Szoboszlai Dominik – aki amióta magára húzta a csapatkapitányi karszalagot, a nemzeti együttes még nem kapott ki – szerint jobb, ha a bolgárok elleni selejtező-mérkőzésről nem beszél, annak ugyanakkor örül, hogy a magyar labdarúgó-válogatott a Szófiában elért 2-2-es döntetlennel kijutott a jövő nyári, németországi tornára.

A csapatkapitány hozzátette: ha őszintén kéne beszélnie erről a mérkőzésről, nem biztos, hogy jól jönne ki belőle, így inkább csak örül annak, hogy egyenes ágon kijutottak a kontinenstornára. "Attól függetlenül sem csak egy pontot akartunk szerezni, hogy az elég volt. Büszke vagyok a csapatra, hogy végig küzdött, de magunknak tettük nehézzé ezt a meccset" - mondta Szoboszlai.


Ádám Martin góllal hálálta meg a kapitány bizalmát    Fotó: MTI/Illyés Tibor


Ádám Martin úgy fogalmazott, az évek óta végzett munka megtérült, nem maradt elismerés nélkül, és ezúttal mellettük állt a szerencse is. Úgy véli, a meccs elején nagyon fontos volt a gól, amely egy Szoboszlai Dominikkal megbeszélt figura eredményeként született.

"Mondtam Dominiknak, hogy lője be a labdát a kapu elé, és ő az a játékos, aki ezt meg is tudja csinálni. Nekem csak bele kellett tennem a fejem. A végén izgulnunk kellett, mert elég fordulatos volt a meccs. A kiállítás után fordult a kocka, előtte nem volt problémánk, uraltuk a játékot, de rúgnunk kellett volna még egy gólt. Nagyon örülök, hogy itt vagyok és tagja lehetek ennek a csapatnak" – nyilatkozta a dél-koreai Ulszan Hyundai csatára.

Főkép forrása:
MTI/Szigetváry Zsolt

További cikkek