Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Bajnokok Ligája: már hatan továbbjutottak a csoportból, manchesteri dráma Dániában

10perc.hu
2023. 11. 09.
Bajnokok Ligája: már hatan továbbjutottak a csoportból, manchesteri dráma Dániában

A korábbi BL-győztes Manchester United hiába vezetett kétszer is a Köbenhavn ellen, végül 4-3-ra kikapott, így a csoportból való kijutása is veszélybe került.

Immár a negyedik fordulót rendezték meg a labdarúgó Bajnokok Ligája főtábláján, és az erőviszonyok alapján egyáltalán nem meglepetés, hogy hat gárda két meccsel a csoportküzdelmek vége előtt már biztosította a helyét a tavaszi, egyenes kieséses szakaszban. Köztük az eddig száz százalékos címvédő Manchester City, Bayern München és Real Madrid, illetve a az előző kiírás döntőse az Internazionale, a Real Sociedad és a két magyar válogatottat is a soraiban tudó RB Leipzig.

Az Atlético Madrid története legnagyobb arányú győzelmét aratta a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a csoportkör negyedik fordulójának keddi játéknapján, amikor 6-0-ra verte a skót Celtic FC együttesét. A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) összegzése szerint a spanyol alakulat ennél méretesebb KO-t csak egyszer, még a BL-előd Bajnokcsapatok Európa Kupájában ért el, 1958-ban, amikor hazai pályán 8-0-ra nyert az ír Drumcondra ellen. A BL-ben a korábbi rekordja a 2014-es, svéd Malmö elleni 5-0 volt.

Ugyanakkor a Manchester United továbbjutása máris veszélybe került. A dán Köbenhavn otthonában a korábbi győztes brit sztárcsapat hiába szerzett kétgólos vezetést Rasmus Höjlund az első fél órában lőtt góljaival, mert egy durva belépő miatt kiállították Marcus Rashfordot, és a 14(!) perces hosszabbításban egyenlített a házigazda.


A duplázó Harry Kane remekel a Bayernben, az eddigi 15 tétmeccsén 19 gólnál és 7 gólpassznál jár     Fotó: Facebook/Bayern München


A második félidő derekán a vendégek is lőhettek egy büntetőt, Bruno Fernandes pedig a hétvégi bajnoki után a BL-ben is betalált (2–3), de ezúttal ez pontot sem ért, mert Lukas Lerager és Roony Bardghj révén a végjátékban fordított a Köbenhavn (4–3)! Ezzel pedig jelenleg a csoport utolsó helyén szerénykednek a vörös ördögök. Lassan csoda kell a továbbjutáshoz, amit idegenben a Galatasaray és hazai pályán a Bayern ellen kéne kivívni.

Pepe lett a legidősebb gólszerző a labdarúgó Bajnokok Ligájában, illetve elődjében, a Bajnokcsapatok Európa Kupájában (BEK). A portugál válogatottal Európa-bajnok Pepe a Porto a második gólját szerezte a vendég belga Royal Antwerp ellen (2-0), így az első negyven feletti futballistaként, 40 évesen és 254 naposan volt eredményes.

Az IFFHS életkoros rangsorában a 15. pozícióba - csak a BL-t tekintve pedig a 8. helyre - lépett előre egy másik "öreg", a francia Olivier Giroud, aki az AC Milannak a Paris Saint-Germain feletti sikeréből (2-1) vállalt oroszlánrészt győztes fejesgóljával, amelyet 37 évesen és 38 naposan szerzett.

Főkép forrása:
Facebook/Manchester United

További cikkek