Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

EB-selejtező: pontot mentett a válogatott Litvániában, ez jó – nincs meg a kijutás az Európa-bajnokságra, ez nem jó

10perc.hu
2023. 10. 17.
EB-selejtező: pontot mentett a válogatott Litvániában, ez jó – nincs meg a kijutás az Európa-bajnokságra, ez nem jó

A magyar labdarúgó-válogatott kétgólos hátrányból egyenlítve 2-2-es döntetlent játszott Litvánia vendégeként a kaunasi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Hatalmas önbizalommal ment Litvániába a magyar labdarúgó-válogatott, és a kaunasi selejtezőn kizárólag a 3 pont megszerzése volt Marco Rossi csapatának a célja. Nos, erre a csapat a Rossi-éra talán legrosszabb első félidejét produkálta: Szoboszlaiék csak nyomozták a labdát, míg a hazaiak Fedor Cernych és Pijus Sirvys révén kétgólos előnyre tettek szert.

A nemzeti együttes enerváltan és sok hibával futballozott, így ritkán jutott el a 16-osig, a támadásépítését rendre olyan technikai hibák hiúsították meg, mint rossz labdaátvételek, pontatlan passzok és elveszített párharcok, de az elképzelés is hiányzott a játékból. Varga Barnabást és Sallai Rolandot teljesen levették a litván védők a pályáról, nem véletlen, hogy az első magyar lehetőségre több mint félórát kellett várni, ám azt utóbbi elhibázta.

Szünet után fordult a kocka - Marco Rossi cserélt, lehozta a teljesen súlytalan Kerkezt és Gazdagot –, a magyarok egyre veszélyesebben támadtak. Ennek meglett az eredménye is, hiszen előbb Szoboszlai Dominik 11-esből szépített, majd a 82. percben Varga Barnabás idénybeli huszadik góljával egyenlített.

A magyarok nagy erőkkel támadtak a győztes és egyben Eb-részvételt jelentő gólért. A csereként beállt Csobothnak ugyan sokszor sikerült elfutnia a jobb szélen, beadásai viszont rendre pontatlanok voltak, így végül a nemzeti együttesnek meg kellett elégednie a döntetlennel.


Sallai Roland lába ezúttal nem sült el...    Fotó: MTI/Illyés Tibor


A magyarok előnye egy pontra csökkent az eggyel több meccset játszó szerbekkel szemben – utóbbiak 3-1-re verték a csoport második helyéért vívott délszláv rangadót Montenegró ellen –, de hatra nőtt a harmadik Montenegró előtt, így egyetlen pontra van szüksége a kijutáshoz a hátralévő két találkozóján. A nemzeti együttes legközelebb november 16-án a nyeretlenül sereghajtó Bulgária vendége lesz.

Eb-selejtező, G csoport, 8. forduló

Litvánia-Magyarország 2-2 (2-0)

Kaunas, Darius és Girenas Stadion, 5000 néző, v.: Juxhin Xhaja (albán)

Litvánia: Zubas - Lasickas, Girdvainis, Lekiatas, Sirvys (Beneta, 76.) - Utkus (Kazukolovas, 64.), Vorobjovas - Slivka (Novikovas, 90.), Gineitis, Cernych (Jankauskas, 64.) – Paulauskas.

Magyarország: Dibusz - Fiola, Lang, Szalai A. - Nego (Csoboth, 62.), Szoboszlai, Nagy Á., Kerkez (Nagy Zs., a szünetben) - Sallai (Bolla, 92.), Gazdag (Styles, a szünetben) - Varga B. (Ádám, 92.).

Gólszerzők: Cernych (20.), Sirvys (36.), illetve Szoboszlai (67., 11-esből), Varga B. (82.)



Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek