Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

A Ferencváros új edzője megalkuvást nem ismerő focit ígér a szurkolóknak - VIDEÓ

10perc.hu
2023. 09. 06.
A Ferencváros új edzője megalkuvást nem ismerő focit ígér a szurkolóknak - VIDEÓ

A szerb Dejan Stankovic a kemény munkában hisz és olyan csapatot ígér, mely mindig nyerni akar és sosem adja fel.

A Fradi szurkolói még most sem tértek magukhoz, hogy a klub vezetése leváltotta a csapatot a kínos BL-kiesést követően felrázó, 10 meccsből kilencet 3,9-es rúgott gólátlaggal megnyerő, a Konferencia-ligában a főtáblára jutó Máté Csaba vezetőedzőt. A szakember helyére a szerb Dejan Stankovic került, aki játékosként az Internazionaléval 2010-ben Bajnokok Ligáját nyert, míg edzőként bajnokságot nyert a Crvena Zvezdával, mellyel kétszer is továbbjutott az Európa-liga csoportköréből, viszont tavaly kiesett a Sampdoriával a Serie A-ból.

A szerb tréner szerződésének keddi aláírása után adott interjút a klub honlapjának, miután bejárta a Groupama Arénát és a Fradi Múzeumot. Kijelentette, nagyon nagy benne a tenni akarás, hogy megmutassa, bármilyen csatára készen áll, amit ezért a klubért meg kell vívnia. Stankovic szerint az FTC fontos utat tett meg az előző szezonban, amikor a nyolcaddöntőig menetelt az Európa-ligában, melyben kétszer is összecsapott korábbi együttesével, a Crvena Zvezdával.


„Mindezt remek, korszerű, gyors futballt produkálva érte el. Ezek a találkozók megmutatták a Ferencváros erejét, hogy milyen szintet képvisel a klub" - fogalmazott, majd hozzátette, még nem sikerült minden játékossal beszélnie, de meglátása szerint a csapatnak nagyszerű kvalitású labdarúgói vannak, akikkel komoly eredményeket lehet elérni. Az edzői pályán még fiatalnak számít, de a régi iskolát követi, és mindennél fontosabb számára a hűség és a tisztelet.

„Elöljáróban csupán annyit ígérhetek, hogy a hűség, az őszinteség és a munka mindennél fontosabb. Ezeknek az értékeknek a mentén fogjuk végezni a munkánkat, ami kemény lesz. Nem is kérdés, hiszek benne, hogy ez őszinte és eredményes. És még valamit megígérhetek: az én csapatom sosem adja fel. Talán veszítünk, talán döntetlen lesz, nem tudom, de minden meccset meg akarunk nyerni " - hangsúlyozta, és azt is megjegyezte, amikor valaki megkérdezte tőle, felkészült-e a feladatra, csak annyit válaszolt "így születtem".

Főkép forrása:
fradi.hu
Címkék:
#Labdarúgás

További cikkek