Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Alonso megdöntötte Schumacher rekordját!

10perc.hu
2023. 08. 29.
Alonso megdöntötte Schumacher rekordját!

Az Aston Martin kétszeres világbajnok spanyol versenyzője első és mostani dobogója között 20 év, öt hónap és négy nap telt el.

Az szinte biztos, hogy a Forma 1 idei világbajnokát Max Verstappennek hívják majd – a holland zsinórban ülhet harmadszor trónra –, de az év versenyzője biztosan a mezőny korelnöke, a 41 éves Fernando Alonso lesz. A spanyol pilóta ugyanis rekordot döntött azzal, hogy dobogóra állt vasárnap a Forma-1-es Holland Nagydíjon.

Az Aston Martin kétszeres világbajnok versenyzője a 2003-as Maláj Nagydíjon zárt először a legjobb három között a vb-sorozatban, ezzel az Autosport szakportál szerint első és legutóbbi dobogós helyezése között 20 év, öt hónap és négy nap telt el, ami új rekord. Ráadásul Alonso 13 futam után harmadik helyen áll a pontversenyben a két red bullos pilóta, a címvédő és listavezető, holland Max Verstappen, valamint a mexikói Sergio Pérez mögött.

A korábbi csúcsot a hétszeres vb-győztes Michael Schumacher tartotta, akinek első, 1992-es mexikói, és utolsó, 2012-es Európai Nagydíjon elért top hármas eredménye között 20 év, 3 hónap és 2 nap telt el.

Főkép forrása:
DPPI

További cikkek