Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Profiboksz: a bírónak is megköszönheti a padlóról felálló Uszik a címvédést!

10perc.hu
2023. 08. 27.
Profiboksz: a bírónak is megköszönheti a padlóról felálló Uszik a címvédést!

A WBO, WBA, IBF, IBO nehézsúlyú ukrán világbajnoka csak a ringbíró által elnézett testütésnek köszönhetően tudta megvédeni világbajnoki öveit.

Szombaton este a lengyelországi Wroclawban, a helyi labdarúgó stadionban, 45 ezer néző előtt, szakadó esőben lépett kötelek közé a WBO, WBA, IBF, IBO nehézsúlyú világbajnok Olekszandr Uszik, a veretlen, korábbi vitathatatlan cirkálósúlyú világelső. Az ukrán bunyósra ezúttal a sokak által már előre lesajnált brit Daniel Dubois várt.

Aztán a WBA reguláris bajnoka kis híján a profi ökölvívás történetének legnagyobb meglepetését okozta. Ugyan a találkozót a 36 éves, fordított alapállású Uszik kezdte aktívabban, ám a 25 éves Dubois az 5. menetben egy testütéssel padlóra küldte az ukránt.

A vezetőbíró azonban számolás helyett jelezte, szerinte mélyütés történt – a visszajátszásokból kiderült, hogy Dubois az övvonalra talált –, így a földön ülő ukrán sportoló, aki szemmel láthatóan nem volt jó bőrben, olyannyira, hogy pár másodpercig úgy is tűnt, nem tudja folytatni a küzdelmet, megkapta a mélyütések esetén járó 5 perces pihenőt.


Az a bizonyos testütés: a visszajátszásokból kiderült, hogy Dubois az övvonalra talált     Fotó: Daily Mail


Uszik nehezen állt fel, Dubois érzékelte, hogy gondban van, így támadni is kezdett, és erőltetni kezdte a testütéseket. Uszik egy ideig még érezhetően bajban volt, ám túlélte ezeket a perceket. Aztán a 8. menetben már ő ütötte le a brit bunyóst, majd jött az újabb bírói segítség.

A 9. felvonásban egy szűk, fejre mért jobbostól ismét térdre került Dubois, és ugyan a számolás legvégére felállt, Luis Pabon mérkőzésvezető leléptette őt, és kihirdette Usyk technikai KO győzelmét. A szakértők szerint a brit még abszolút alkalmas volt a folytatásra.

Főkép forrása:
YouTube

További cikkek