Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Egyszer bukott, máris kirúgták nyolc év után a női pólóválogatott kapitányát

10perc.hu
2023. 08. 24.
Egyszer bukott, máris kirúgták nyolc év után a női pólóválogatott kapitányát

Bíró Attila élete legszebb időszakának nevezte az elmúlt nyolc esztendőt, és hozzáfűzte, nála nagyobb szurkolója nem lesz a válogatottnak a következő években.

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöksége felmentette Bíró Attilát a női válogatott szövetségi kapitányi tisztségéből. Az MVLSZ honlapjának beszámolója szerint az elnökség tagjai egyhangú szavazással döntöttek a nemzeti csapatot 2016 óta irányító szakvezető felmentéséről, miután a válogatott csupán hatodik lett a fukuokai világbajnokságon, így egyelőre nem szerzett kvótát a 2024-es párizsi olimpiára.

A szövetségi kapitányok szerződésében szerepel egy kitétel, melynek értelmében a megállapodás következmények nélkül felbontható, ha az év fő világversenyén az általuk irányított csapat nem végez az első négy hely valamelyikén. Bíró Attila kijelentette, élete legszebb nyolc évét töltötte a női vízilabda-válogatott élén.


A válogatott csupán hatodik lett a fukuokai világbajnokságon, ez elég volt ahhoz, hogy elküldjék Bíró Attilát       Fotó: MTI/Kovács Tamás


„Nagyszerű időszak volt, rengeteg sikerrel, hiszen huszonegy világversenyen vettünk részt, ebből tizenötször játszottunk legalább elődöntőt és tízszer végeztünk dobogón. Rögtön elsőre Európa-bajnokok lettünk, aztán sikerült megszereznünk a magyar női vízilabda első olimpiai érmét, és a tavalyi világbajnoki ezüstérem nyolcezer szurkoló előtt szintén örök élmény, nemcsak nekem és a csapatnak, hanem sok százezer magyar sportrajongónak" - idézte a magyar szövetség (MVLSZ) honlapja az 57 éves szakembert.

Bíró Attila legjobb eredményei a női válogatott élén:

  • Európa-bajnoki aranyérem (2016),
  • Európa-bajnoki bronzérem (2020),
  • Európa-bajnoki 4. hely (2018),
  • világbajnoki ezüstérem (2022),
  • világbajnoki 4. hely (2019),
  • olimpiai bronzérem (2021),
  • olimpiai 4. hely (2016),
  • világliga ezüstérem (2021, 2022)
Főkép forrása:
Facebook/MVLSZ

További cikkek