391.63 Ft

367.66 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Kikészült Milák Kristóf! Nem indul Fukuokában a vizes-világbajnokságon

10perc.hu
2023. 06. 21.

Az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó nem titkolja, egy nagyon mély hullámvölgybe került, meg sem tudta közelíteni teljesítőképessége száz százalékát.

A hír, amire senki sem vágyott. Milák Kristóf olimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó nem indul júliusban a Fukuokában sorra kerülő világbajnokságon.

„Nagyon nehéz szívvel hoztam egy döntést: nem indulok a júliusi fukuokai világbajnokságon - bármennyire is szeretném folytatni a 2016-ban kezdődött győzelmi sorozatomat, jelenleg sem fizikálisan, sem mentálisan nem vagyok azon a szinten, hogy ott legyek a világ legjobbjai között" - olvasható a Budapesti Honvéd SE 23 éves versenyzőjének nyilatkozata a klub közösségi oldalán és a magyar szövetség tájékoztatásában.

Az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó nem titkolja, egy nagyon mély hullámvölgybe került, meg sem tudta közelíteni teljesítőképessége száz százalékát, ami a csúcsteljesítményhez elengedhetetlen. Milák saját bevallása szerint maga is keresi a kielégítő választ, miért alakult így.

„Én pedig nem szeretem beérni kevesebbel. Ez most egy nagyon mély hullámvölgy, viszont szeretném hangsúlyozni, hogy mindez nem párosul semmiféle kétségbeeséssel. Elfogadtam, és őszintén remélem, mindenki más is el tudja fogadni, hogy egy sportoló pályafutásában adódhat ilyen periódus, amikor hátra kell lépnie, újra fel kell töltődnie, hogy aztán ismét készen álljon a legnagyobb kihívásokra" - hangsúlyozta Milák.


Ki tudja, mikor láthatjuk megint vb-arannyal a kezében Milák Kristófot     Fotó: MTI/Illyés Tibor


A világklasszis úszó azt jelölte meg legfontosabb feladatának, hogy a nyarat átgondolt, minőségi pihenéssel töltse annak érdekében, hogy szeptembertől energikusabban, tudatosabban, még jobb hozzáállással végezhesse az edzéseket, így ismét elérje azt a szintet, amit mindenki megszokhatott tőle. „Ne féltsetek: hamarosan visszatérek!" - zárta sorait Milák.

A 2017-es, budapesti világbajnokságon 100 méter pillangón szerzett ezüstérmével robbant be a felnőtt mezőnybe Milák, fő száma ugyanakkor a 200 méter lett, amelyben 2018 óta gyakorlatilag egyeduralkodó.

Pályafutása első csúcspontjaként 2019-ben a kvangdzsui világbajnokságon a legendás Michael Phelps tízéves világcsúcsát megjavítva nyert aranyérmet, majd 2021-ben a tokiói olimpián is simán győzött, míg 100 méteren Európa-csúccsal lett második. Tavaly pedig a hazai rendezésű világbajnokságon a Duna Arénában tovább javította világrekordját (1:50.34), illetve ezen a viadalon 100 méter pillangón is világbajnoki címet nyert.

Főkép forrása:
Magyarock - Olympic Team Hungary/Molnár Ádám

További cikkek