Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb-selejtező: Rossi újabb diadalra készül csapatával

10perc.hu
2023. 06. 16.
Foci Eb-selejtező: Rossi újabb diadalra készül csapatával

A szövetségi kapitány nehéz mérkőzésre számít, de kijelentette, a magyar labdarúgó-válogatott azért érkezett Montenegróba, hogy megnyerje a szombati Európa-bajnoki selejtezőmérkőzését.

Remek rajtot vett még ősszel a magyar labdarúgó válogatott a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjében, amikor pazar első félidőt produkálva 3-0-ra kiütötte Bulgáriát. Most idegenben kell(ene) folytatni Szoboszlai Dominikéknak a menetelést, mégpedig a mindenkire veszélyes Montenegró ellen.

„Egy meccsen semmit nem jelent, hogy előrébb állunk a világranglistán. Ezt mi is megmutattuk például Németország és Anglia ellen. Éppen ezért nagyon alázatosnak kell lennünk, ráadásul olyan kiváló játékosai vannak az ellenfélnek, mint a Hertha BSC támadója, Stevan Jovetic vagy éppen az Atlético Madrid védője, Stefan Savic" - mondta Marco Rossi.

Az 58 éves szakember a kezdőcsapatot firtató kérdéseket elhárította, csak annyit mondott, hogy a keretből mindenki egészséges és bevethető, illetve megjegyezte, nem csak a kezdő tizenegy fontos, mert irányítása alatt nagyon sokszor éppen a cserék tudták eldönteni a mérkőzést.

„A montenegrói válogatott tapasztaltabb és fizikálisan nagyon erős játékosokból áll. Nem könnyű ellene futballozni, de a lehető legjobban felkészültünk. Azért jöttünk, hogy megpróbáljunk nyerni" - közölte Rossi. Sajtóinformációk szerint a szombaton 18 órakor kezdődő találkozón az olasz szakvezető a Dibusz - Lang, Orbán, Szalai - Bolla, Nagy Á., Styles, Kerkez - Sallai, Szoboszlai – Ádám kezdőcsapatot küldi majd pályára.

Főkép forrása:
MTI/Koszticsák Szilárd
Címkék:
#Labdarúgás

További cikkek