386.18 Ft

355.40 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Fradi-csoda a női kézi Bajnokok Ligájában! Történetük első Final Four-jára készülnek a zöld-fehérek

10perc.hu
2023. 05. 07.
Fradi-csoda a női kézi Bajnokok Ligájában! Történetük első Final Four-jára készülnek a zöld-fehérek

A Ferencváros a hazai, hatgólos vereséget követően 33-26-ra győzött a francia Metz HB otthonában, így 59-58-as összesítéssel bejutott a BL budapesti négyes döntőjébe.

Amikor egy héttel ezelőtt a női kézilabda BL-negyeddöntő odavágóján a Ferencváros 32-26-ra kikapott a francia Metz gárdájától Érden, sokan azt mondták, a zöld-fehérek el vannak átkozva. Nos, kiderült a rengeteget emlegetett Fradi-szív mégis képes akkorát dobbani, hogy azt egész Európa meghallja.

Ugyanis Elek Gábor csapata egy 17-17-re lehozott első félidőt követően olyan 30 percet tett a pályára Metzben, hogy az biztosan bekerül a kézilabdázás történelemkönyvébe. A Metz legutóbb 2021 novemberében veszített tétmérkőzést hazai pályán, az már az ötvenedik perc környékén biztossá vált, hogy ez a sorozat most megszakad, és amikor a vendégek 31-23-as előnyben voltak, az előző idényben BL-bronzérmes franciák továbbjutása is veszélybe került.


A Fradi története legjobb második félidejét produkálva jutottak be végre-valahára a BL négyes döntőjébe    Fotó: fradi.hu


Aztán kiderült, nemcsak veszélybe került, hanem idén a Metz televízión követheti maximum a négyes döntőt, melyet június 3-4-én rendeznek a budapesti MVM Dome-ban. Ugyanis a Ferencváros a hazai, hatgólos vereséget követően 33-26-ra győzött a francia Metz HB otthonában, így 59-58-as összesítéssel bejutott a BL budapesti négyes döntőjébe. Oda, ahova még egyszer sem sikerült a csapatnak eljutnia.

„Nagyon nehéz erre a mai mérkőzésre szavakat találnom. Hatgólos otthoni vereség után erről álmodni, reménykedni sem mertem. Az egyik legkiegyensúlyozottabban teljesítő csapat otthonában sikerült ezt végrehajtani. Az elmúlt években nem volt hasonlóban részünk. Igazából a szerencsével sem álltunk hadilábon, az a mennyiségű szerencsétlenség, ami ebben az évben ért minket, most ebből visszakaptuk egy jó részt. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hihetetlennek tűnik ez az egész, egy nagyon-nagyon régi álmunk teljesült ezzel. Köszönöm a szurkolóknak, akik elkísértek bennünket és kitartottuk mellettünk, és különösen a játékosoknak" - mondta a találkozó végén Elek Gábor.


Több mint furcsa, hogy éppen most jelentik be, hogy Elek Gábor távozik a Fraditól     Fotó: fradi.hu


A Sors furcsa fintora, hogy a klub éppen a történelmi siker napján hozta nyilvánosságra, hogy 15 év után a szezon végén megválik az együttestől a sikeredző. Mondjuk tény, hogy a csúcson jó abbahagyni, de… A Fradi idén megnyerte a Magyar Kupát – megvédte címét –, versenyben van a bajnoki címért, illetve története során először bejutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. Azaz a triplázás sem kizárt!

Ám zárjuk pozitívan riportunkat, a Final Fourban a Fradi mellett a Győri Audi ETO KC kettős győzelemmel jutott be a négyes döntőbe, mivel házigazdaként 37-28-ra legyőzte a dán Odense HB csapatát a negyeddöntő szombati visszavágóján. A párharc első mérkőzését, egy héttel ezelőtt 29-27-re nyerték meg a győriek, akiknél a visszavágón Ana Gros tíz, Estelle Nze Minko hét, Schatzl Nadine öt góllal, Sandra Toft nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez. Az ETO 15. alkalommal jutott elődöntőbe a BL-ben


Főkép forrása:
MTI/Vasvári Tamás

További cikkek