391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Hiába lettek kínaiak, ki se vitték a Liu-testvéreket a vb-re

10perc.hu
2023. 03. 03.
Hiába lettek kínaiak, ki se vitték a Liu-testvéreket a vb-re

Az országváltásról tavaly döntő Liu Shaolin Sándort és Liu Shaoangot egy éve nem láttuk korcsolyával a lábukon, és a jelek szerint világversenyen őszig nem is fognak kínai színekben bemutatkozni.

Olimpiai, világ-, és Európa-bajnok Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang kínai bemutatkozása tovább várat magára, ugyanis a testvérpár kihagyja a jövő heti dél-koreai rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságot is. Az országváltásról tavaly döntő fivéreket egy éve nem láttuk korcsolyával a lábukon, és a jelek szerint világversenyen őszig nem is fognak kínai színekben bemutatkozni.

A magyar-kínai Liu fivérek ősszel aztán sokkolták a magyar szurkolókat, hogy a jövőben Kínát kívánják képviselni, követve edzőjüket, Csang Csing Linát. Hetek alatt lezárták magyar pályafutásukat, majd gyorsított eljárásban a kínai állampolgárságot is megkapták még az év vége előtt. Minden adott volt, hogy a sikereket immár ázsiai színekben arassák.

Legalábbis ezt hitték. Most azonban kiderült, hogy a világbajnokság miatt kár volt kapkodni, a kínaiak egyiküket sem nevezték a március 10-12. között megrendezésre kerülő dél-koreai viadalra. Ez hatalmas csalódás lehet számukra, hiszen Shaoang mind a három egyéni számban és összetettben is címvédőként állt volna rajthoz – írta a sportal.hu.


Shaoang mind a három egyéni számban és összetettben is címvédőként állt volna rajthoz    Fotó: fradi.hu


Az ő távolmaradása is nehezen érthető, igaz, a tavaly áprilisi vb óta még nem telt el egy év – ennyi kihagyás kell országváltáshoz –, de utoljára azt lehetett tudni, szabadon engedik őket távozni a magyarok. Viszont a tavalyi vb-ről hiányzó Shaolin minden szabálynak eleget téve szerepelhetne, ám ő is lemarad a debütálásról.

„Beszéltem velük, és Shaolin már ott is lehetne a vb-n, de azt mesélte, hogy valamilyen adminisztrációs ügy miatt végül lecsúsztak a kínaiak a nevezéséről. Úgyhogy ez az oka annak, hogy továbbra is várni kell a bemutatkozásra. Számukra ráadásul ezzel véget is ért a szezon” – közölte Burján Csaba, aki Knoch Viktorral és Liuékkal együtt a 2018-as váltó tagjaként olimpiai bajnok lett.

A tavaly nyárig a magyar válogatott sikeréért dolgozó Csang Csing Linát mindenáron követő testvérpár távolmaradásától függetlenül is lesz honosított koris a kínaiaknál. Ugyanis a korábban dél-koreai színekben olimpiai bajnoki címet szerző, de bizarr zaklatási ügybe keveredő Lin Hszio-csün bizalmat kapott a kapitánytól, és Liuékkal ellentétben – négy év kihagyás után – ott lesz a vb-n kínai szerelésben.



Főkép forrása:
Facebook/Liu Shaolin Sándor

További cikkek