Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Már karácsonykor kínai állampolgárok voltak a Liu-fivérek

10perc.hu
2023. 01. 25.
Már karácsonykor kínai állampolgárok voltak a Liu-fivérek

A helyi sajtó már arról ír, hogy a testvérpár Im Hjodzsunnal alkotnak majd csapatot, aki korábban dél-koreai színekben lett olimpiai bajnok, majd 2021-ben felvette a kínai állampolgárságot.

Már kínai állampolgárnak vallhatja magát a korábban magyar színekben olimpiai bajnoki címet szerző Liu Shaolin Sándor és testvére, a kétszeres olimpiai bajnok Liu Shaoang. A kínai sajtó állítása szerint gyorsított eljárásban hozták meg a döntést, így a sportolók – immár kínai színekben – részt vehetnek a következő téli olimpián – írja a VG.

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang teljes titokban, már karácsonykor hozzájutottak a kínai állampolgársághoz. Ehhez azért is juthattak gyorsan hozzá, mert a hírek szerint mindketten folyékonyan beszélik a mandarin kínait, ez pedig felgyorsította az ügyintézési folyamatokat.

A gyorsított eljárásra pedig a nemzetközi olimpiai szabályok miatt van szükség. Az előírások szerint országváltás után három évig nem indulhat az adott sportoló olimpián. Ha sokáig elhúzódott volna az ügy, veszélybe került volna a Liu testvérek szereplése a 2026-os téli ötkarikás játékokon.

Kínában közben már arról cikkeznek, hogy a Liu testvérek Im Hjodzsunnal alkotnak majd csapatot, aki korábban dél-koreai színekben lett olimpiai bajnok, majd 2021-ben felvette a kínai állampolgárságot.

Főkép forrása:
Fotó: Facebook/shaoangliu

Hirdetés

További cikkek