Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Férfi kézi-vb: a világbajnokságokon 2017 óta veretlen Dánia vár ránk a negyeddöntőben

10perc.hu
2023. 01. 24.
Férfi kézi-vb: a világbajnokságokon 2017 óta veretlen Dánia vár ránk a negyeddöntőben

A címvédő északiakat éppen Magyarország győzte le utoljára vb-n 2017. január 17-én az albertville-i nyolcaddöntőben, 24 siker és egy döntetlen a mérlegük, ezzel beállították Franciaország vb-rekordját.

Ha valaki azt hitte, hogy az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda világbajnokság negyeddöntőjébe – és a 2024-es párizsi olimpia selejtezőjébe – jutott magyar válogatott túl van a nehezén, az alaposan tévedett. Ugyanis a szerdai, már az elődöntőbe jutásért zajló összecsapáson a címvédő Dánia lesz a magyar férfi kézilabda-válogatott ellenfele Stockholmban.

A dánok végig vezetve 30-25-re nyertek Egyiptom ellen a középdöntőben, ezzel ők végeztek a IV. csoport élén. A dánoknak ez volt sorozatban a 25. veretlen vb-meccsük: 24 siker és egy döntetlen a mérlegük, ezzel beállították Franciaország vb-rekordját.


Lékai Máté remeklésére nagy szükség lesz ahhoz, ha le akarjuk győzni Dániát    Fotó: MTI/Kovács Tamás


Hogy mégis miben reménykedhetünk Dánia ellen? Nos, talán abban, hogy legutóbb, az utolsó vb-vereségüket ellenünk szenvedték el, ugyanis az albertville-i vb-nyolcaddöntőben 2017. január 17-én éppen a magyar válogatott győzte le őket. Mindenesetre óriási bravúr kell az újabb legyőzésükhöz, ugyanis a dánok kulcsjátékosai remek formában vannak: Mathias Gidsel és Simon Pytlick nyolc-nyolc találattal zárt, Mikkel Hansen hat gólt szerzett, Niklas Landin 14 védést mutatott be az egyiptomiak ellen.


A szerdai negyeddöntő párosítása:

  • Svédország-Egyiptom, Stockholm 18.00
  • Franciaország-Németország, Gdansk 18.00
  • Dánia-Magyarország, Stockholm 20.30
  • Norvégia-Spanyolország, Gdansk 20.30
Főkép forrása:
Dán Kézilabda Szövetség

További cikkek