389.38 Ft

361.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: kiderült, a kanadaiak nemcsak hokizni tudnak, de a belgák még legyűrték őket

10perc.hu
2022. 11. 23.
Foci-vb: kiderült, a kanadaiak nemcsak hokizni tudnak, de a belgák még legyűrték őket

Belgium hatalmas csatában 1–0-ra legyőzte Kanadát a katari labdarúgó-világbajnokságon az F-csoport 1. fordulójában.

A világbajnokság előtt mindenki arról beszélt, hogy a belga futball jelenlegi válogatottja talán most érkezett el az utolsó esélyéhez, hogy megnyerjen egy nagy tornát. Robert Martínez fiai úgy is érkeztek Katarba, hogy megpróbálják valóra váltani az álmaikat. Aztán nem hiányzott sok, hogy már az első meccsükön rájöjjenek arra, itt nem álmodozni kell.

A vb-re 1986 után visszatérő Kanada ugyanis sokakat meglepve nemhogy egyenrangú ellenfele volt a világbajnokság nem is olyan titkos esélyesének, az előző vb bronzérmesének, hanem ha Courtois nem véd olyan parádésan – egy büntetőt is megfogott –, bizony De Bruynéék csatlakoztak volna az argentinokhoz és a németekhez.

A kanadaiak 22-szer lőttek kapura, és végleg bebizonyították, bizony nemcsak hokizni tudnak. Mindenesetre ha így játszanak, az sem kizárt, hogy harcba lesznek a továbbjutásért, és végre valahára berúgják történetük első vb-gólját.

F-csoport, 1. forduló
Belgium–Kanada 1–0 (1–0)
Katar, al-Rajjan, Ahmed bin Ali Stadion, 40 432 néző. Vezette: Sikazwe (zambiai)
Belgium: Courtois – Vertonghen, Alderweireld, Dendoncker – Carrasco (Meunier, a szünetben), Witsel, Tielemans (Am. Onana, a szünetben), Castagne – De Bruyne, E. Hazard (Trossard, 62.) – Batshuayi (Openda, 78.). Szövetségi kapitány: Robert Martínez.
Kanada: Borjan – A. Johnston, Vitória, K. Miller – Hoilett (Larin, 57.), Hutchinson (I. Koné, 58.), Eustaquio (Osorio, 81.), Laryea (Adekugbe, 74.) – Buchanan (L. Millar, 81.), A. Davies – A. David. Szövetségi kapitány: John Herdman.
Gólszerző: Batshuayi (44.)

Főkép forrása:
FIFA.com
Címkék:
#Kanada

További cikkek