Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Női kézi-Eb: egy lábon kihordott infarktus és agyvérzés után legyűrtük a svájciakat

10perc.hu
2022. 11. 04.
Női kézi-Eb: egy lábon kihordott infarktus és agyvérzés után legyűrtük a svájciakat

Fogcsikorgatós magyar győzelem született a Ljubjanában, a női kézilabda Európa-bajnokság nyitányán válogatottunk 33-28-ra nyert Svájc ellen.

Kezdjük a lényeggel: a magyar női kézilabda-válogatott 33-28-ra legyőzte Svájcot az Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, Ljubljanában, ezzel megtette az első, nagyon fontos lépését a középdöntőbe jutás felé. A két csapat negyedik egymás elleni mérkőzésén a negyedik magyar siker született.

Ám nem hallgathatjuk el, hogy az 50. perc táján még az járt az eszünkbe, vajon miként magyarázzuk majd meg a svájciak ellen elszenvedett vereséget. Ugyanis ennyi hibával még magyar válogatott nem játszott világversenyen, míg világbajnokságon először szereplő helvétek a szünetig kétgólos előnyben mehettek pihenni (12-14).

A szövetségi kapitány mindent megpróbált, hogy felrázza a csapatot. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány előbb minden mezőnyjátékosát lecserélte, majd időt kért. Mindhiába… Ám szünetben csodát tett a játékosokkal, mert szépen lassan megtalálták a játékukat, és az 51. percben már náluk volt az előny (26-24).


Pásztor Noémi játéka a válogatottal együtt az utolsó tíz percre javult fel igazán     Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


A végén a kinyíló és kissé fejetlenül rohamozó svájciak ellen egy 4-0-s sorozattal ellépett a magyar válogatott, majd a kapusa lecserélésével létszámfölényes támadójátékra váltott, és az előnyét még növelni is tudta a dudaszóig. A mezőny legjobbjának a kilencgólos Klujber Katrint választották.

A magyarok vasárnap 18 órától Horvátországgal, kedden 20.30-tól pedig a címvédő Norvégiával találkoznak a szlovén fővárosban. A középdöntőbe a csoport első három helyezettje jut.

Főkép forrása:
MTI/Czeglédi Zsolt

További cikkek