Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Szívesen venné a magyar válogatott labdarúgó, hogy szombaton meggyűrűzzék

10perc.hu
2022. 11. 02.
Szívesen venné a magyar válogatott labdarúgó, hogy szombaton meggyűrűzzék

Gazdag Dániel élete formájában van, 23 találatával döntőbe szerepe van abban, hogy csapata, a Philadelphia Union története során először jutott az MLS fináléjába.

Az évad elején nem gondolta volna a magyar labdarúgó-válogatott tagja, Gazdag Dániel, hogy a 2017-ben, Kispesten szerzett bajnoki arany mellé szombaton késő éjszaka egy amerikai bajnoki gyűrűt is szerezhet. Nos, a 26 éves, 17-szeres magyar válogatott középpályást már tényleg csak egy lépés választja el mindentől.

Ugyanis Gazdag Dániel csapatával, a Philadelphia Unionnal bejutott a szombaton, európai idő szerint 21 órakor kezdődő fináléba az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS), ahol az ellenfél a Los Angeles FC lesz. A magyar játékos alaposan kivette a részét a sikerből, hiszen 36 meccsen 23 találatot szerzett, a legutóbbit a New York City FC elleni elődöntőben.

Örültem, hogy újra gólt tudtam szerezni, ráadásul fontos gól volt, 1-1-nél az én találatommal vettük át a vezetést. Örülök, hogy ilyen fontos tagja vagyok a csapatnak, és sokat tudok segíteni" - idézte fel az M1 aktuális csatornának a játékos a vasárnapi elődöntőt.


A 26 éves, 17-szeres magyar válogatott középpályás élete szezonján van túl, amire szombat éjjel felkerülhet a korona      Fotó: MTI/MTVA


Jó formában van, önbizalommal telve játszik, ez látszik a megoldásain is. Szerinte ez a szezon áttörés volt a számára, felkapták a nevét, a média is többet foglalkozik vele.

Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, idegenben játszunk majd, ez az ellenfélnek kedvez. Egy jó csapatról, jó játékosokról van szó, de képesnek tartom magunkat arra, hogy meglepjük őket. Egyszer már játszottunk velük az alapszakaszban, akkor 2-2 lett a meccs. Bízom benne, hogy a hétvégén is jó mérkőzést játszunk velük" – fogalmazott Gazdag.

A futballista elárulta, hogy a sportigazgató és az ügynöke már beszélgettek az esetleges szerződéshosszabbításáról, az egyesület szeretné, ha maradna, és ő is jól érzi magát a családjával Philadelphiában. Ugyanakkor európai klubok is érdeklődnek iránta.

Főkép forrása:
Facebook
Címkék:
#Labdarúgás

További cikkek