Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Már szervezik a királykategória legnagyobb ütközetét – jöhet az Uszik-Fury címegyesítés!

10perc.hu
2022. 08. 22.
Már szervezik a királykategória legnagyobb ütközetét – jöhet az Uszik-Fury címegyesítés!

A két veretlen nehézsúlyú világbajnok összecsapása igencsak megmozgatná a profi ökölvívás világát, és vélhetően minden idők legnagyobb pénzdíján osztozkodhatna az ukrán és a brit bunyós.

Még messze nem kell a brit bokszrajongóknak lemondaniuk arról, hogy egy szigetországi ökölvívó egyesítse a nehézsúlyú profi világbajnoki címeket. Igaz ugyan, hogy Anthony Joshua a hétvégén másodszor is – megérdemelt – vereséget szenvedett az ukrán Olekszandr Usziktól, aki így a WBA, WBO, IBF és IBO világbajnoka, ám a WBC és a Ring Magazin övét birtokló Tyson Fury máris jelezte, kész a visszatérésre.

Fury, aki márciusi, amúgy sikeres címvédő meccse után bejelentette visszavonulását, nem egyszer kijelentette, „van az a pénz”, amennyiért hajlandó újból ringbe szállni. Ráadásul Uszik még a ringben közölte, a veretlen brit visszavonulása nem komoly, és ha vele nem küzdhet meg, akkor senkivel sem szeretne.



Fury promótere, Frank Warren már a mai nap elárulta, hogy Uszik és Fury is érdekelt egy címegyesítő összecsapásban. Szerinte a két veretlen bajnok összecsapása nagyon jó harc lenne. „Azt hiszem, ez a küzdelem létre is fog jönni, mert mindkét fél szeretné, hogy ez megtörténjen" – tette hozzá Warren, aki úgy véli, minden idők legnagyobb pénzdíjáért csap majd össze a nehézsúly kizárólagos trónjáért a királykategória jelenlegi két legjobbja.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek