386.00 Ft

356.35 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

F1 Azeri Nagydíj: Red Bull-dupla, Ferrari blama…

10perc.hu
2022. 06. 12.
F1 Azeri Nagydíj: Red Bull-dupla, Ferrari blama…

A világbajnoki címvédő és a pontversenyben éllovas Max Verstappen nyerte a Forma-1-es Azeri Nagydíjat Bakuban, növelve ezzel összetettbeli előnyét a csapattársa, Sergio Pérez előtt.

Noha „csak” a harmadik rajtkockából indulhatott Max Verstappen, végül a Red Bull 24 éves holland pilótája idei ötödik, pályafutása 25. F1-es sikerét zsebelte be, mögötte csapattársa, a tavalyi győztes Sergio Pérez lett a második.

A nagy rivális Ferrari mindkét pilótája, Carlos Sainz Jr. és - az élről - Charles Leclerc is műszaki hiba miatt adta fel a versenyt, az így "szabaddá váló" harmadik dobogós pozíciót a brit George Russell (Mercedes) szerezte meg, ami a fiatal britnek idén ez már a harmadik pezsgőzése volt.

Ráadásul ezúttal a futam végén Lewis Hamilton lett a negyedik – a hétszeres világbajnok a kocsijából alig tudott kiszállni a fájdalmai miatt –, azaz a Mercedes kihasználta a Ferrari blamáját. Hamilton egyébként több remek előzést is bemutatott, ám az látszik, az idei autója még mindig nem az igazi a számára.

Az ötödik helyet Pierre Gasly (Alpha Tauri) szerezte meg, míg mögötte a kilencedik helyről rajtoló Sebastian Vettel (Aston Martin) végzett, míg a pontszerző zóna végén a két Alpine és két McLaren szerzett még pontot Fernando Alonso, Daniel Ricciardo, Lando Norris és Esteban Ocon sorrendben.



A világbajnokság jövő hétvégén a montreali Kanadai Nagydíjjal folytatódik.

A vb állása

Pilóták: 1. Verstappen 150 pont, 2. Pérez 129, 3. Leclerc 116, 4. Russell 99, 5. Sainz 83, 6. Hamilton 62.

Konstruktőrök: 1. Red Bull 279 pont, 2. Ferrari 199, 3. Mercedes 161, 4. McLaren 65, 5. Alpine 47, 6. Alfa Romeo 41.

Főkép forrása:
Facebook/Red Bull Racing
Címkék:
#Ferrari

További cikkek