Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Nagy magyar sportsikerek napja: legyőztük az angolokat, BL-döntős a Győr, míg a Fradi pólósai bronzérmesek a Bajnokok Ligájában

10perc.hu
2022. 06. 04.
Nagy magyar sportsikerek napja: legyőztük az angolokat, BL-döntős a Győr, míg a Fradi pólósai bronzérmesek a Bajnokok Ligájában

Hatvan év után újra magyar diadal a Puskás Arénában, a Győri Audi ETO KC kilencedik alkalommal jutott döntőbe a női kézilabda Bajnokok Ligájában, a magyar bajnok és kupagyőztes Ferencváros teljessé tett BL-éremkollekcióját, miután 2019-ben győzött, tavaly második volt.

A magyar sport szempontjából fantasztikusra sikeredett 2022. június 4-e, amikor is három csapatsportágban is fényes győzelmet arattak sportolóink. Kétségkívül a legnagyobb és legkellemesebb meglepetést a magyar labdarúgó-válogatott okozta, amely hatvan év után végre legyőzte Angliát. Ezt megelőzően az 1962-es világbajnokságon múlták felül az angolokat.

Marco Rossi csapata bravúros teljesítménnyel szombaton 1-0-ra legyőzte az Európa-bajnoki ezüstérmest a Nemzetek Ligája A divíziójának nyitófordulójában. A Puskás Arénában 30 ezer, 14 éven aluli gyerek előtt megrendezett találkozón Szoboszlai Dominik szerezte a győztes találatot büntetőből a 66. percben. A magyar válogatott kedden az Európa-bajnok olaszok vendége lesz Cesenában.



Klubcsapataink is remekeltek a Bajnokok Ligájában. Előbb a Győri Audi ETO KC kilencedik alkalommal jutott döntőbe a női kézilabda BL-ben, mivel 32-27-re legyőzte a dán Esbjerg csapatát a budapesti négyes döntő első játéknapján.

Az ETO idén 14. alkalommal szerepel a legjobb négy között a BL-ben és eddig ötször nyert aranyérmet. A győriek ellenfele az MVM Dome-ban vasárnap 18 órakor kezdődő fináléban Tomori Zsuzsanna csapata, a címvédő norvég Vipers Kristiansand lesz.



A Ferencváros a harmadik helyen végzett a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában, miután a sorozat belgrádi nyolcas döntőjének bronzmérkőzésén, 14-12-re legyőzte az olasz Brescia együttesét. A Fradi a mérkőzés egy rövid szakaszát leszámítva végig vezetve diadalmaskodott, tette mindezt úgy, hogy húszszor játszott emberhátrányban.

Varga Zsolt magyar bajnok és kupagyőztes együttese ezzel teljessé tett BL-éremkollekcióját, 2019-ben győzött, tavaly második volt.

Főkép forrása:
MTI/Szigetváry Zsolt

További cikkek